Спецпроєкти

Ритуал дня: читати дітям перед сном

Разом проти коронавірусу: збираємо 1 000 000 грн на захисні костюми для лікарів. Твій внесок важливий!

Карантин та перебування вдома майже 24/7 можна обернути на свою користь: наприклад, зблизитися з родиною. Батьки, які зараз працюють віддалено, мають можливість проводити більше часу з дітьми. А зробити ці хвилини разом ще приємнішими допоможуть ритуали, наприклад, читання перед сном.

Разом з МакДональдз з’ясовуємо, як, коли і як українські батьки читають дітям і чому корисно робити це якомога частіше.

Коли і як часто українці читають дітям

У березні 2020 року МакДональдз разом з компанією Kantar Україна провели дослідження. З’ясувалося, що більшість батьків читає дітям казки з 20:45 по 22:00. 20:45 — оптимальний час як для дітлахів, так і для батьків.

Також дослідження показало, що українські мами й татусі читають своїм малюкам доволі часто: 91% — принаймні раз на тиждень, 32% — щонайенше шість разів. У середньому українські батьки приділяють читанню для дітей 15-20 хвилин.

Більша частина опитаних мам і тат — 64% — зізналася, що читання казок уголос для них є можливістю побути разом з дитиною. Половину респондентів просять почитати казки самі діти. Третина батьків читає, аби заспокоїти дітлахів.

Вихідні та будні однаково зручні для читання, вважають українські батьки: 65% читають малюкам протягом усього тижня і лише 16% — тільки в неробочі дні.

Як часто потрібно читати і які книжки радимо

Якщо читати дітям щодня приблизно в один і той же час, вони звикнуть до цього приємного ритуалу і почуватимуться в безпеці. Тому МакДональдс закликає долучатися до вечірнього проєкту #ЧасЧитатиДітям, щоб започаткувати традицію з 20:45 проводити дозвілля за книжкою. Це символізуватиме завершення дня не лише для малюків, а й для їхніх батьків, яким буде легше відійти від денних справ.

Цього року до переліку книжок у МакДональдз додалася нова серія «Пригоди близнюків Трітопів», у якій герої знайомлять дітей зі світом тварин. У минулій серії Трітопи вже дослідили динозаврів, тому
надалі стежитимуть за дикою природою і ділитимуться цікавими фактами про земну фауну.

Книжки серії «Пригоди близнюків Трітопів» разом з Хеппі Міл можна замовити додому через сервіс доставки в містах, де вона доступна. Загалом упродовж року вийде 12 книжок цієї серії.

Читайте вашим дітям, читайте разом з дітьми та будьте щасливі разом!

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь