Спецпроєкти

Що робити, якщо вам відмовляють у тестуванні на коронавірус?


Разом проти коронавірусу: збираємо 1 000 000 грн на захисні костюми для лікарів. Твій внесок важливий!

На сьогодні в Україні виявлено 1462 випадки захворювання на коронавірус. Та заражених може бути значно більше, адже за добу тестують всього лише 1,5 тисячі людей, які мають симптоми хвороби. Про це йдеться на офіційному сайті МОЗ.

Незабаром кількість тестувань має збільшитися до 80 тисяч перевірок на тиждень — про це під час брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко. Він також прояснив алгоритм дій, якщо є підозра на зараження Сovid-19.

Що варто робити, якщо підозрюєте в себе коронавірус?

  • Самоізолюватися.
  • Зателефонувати сімейному лікареві. Лікар має проконсультувати та виїхати сам або спрямувати спеціальну мобільну бригаду, яка забере зразки для проведення досліджень у вірусологічній лабораторії.
  • Якщо сімейного лікаря немає, потрібно телефонувати за номером 103. Навіть якщо причин для тестування або госпіталізації немає, ви повинні отримати вичерпну консультацію, як поводитися далі.

Якщо в тестуванні відмовили?

Телефонуйте на гарячу лінію МОЗ — 0-800-505-201. Також сюди можна телефонувати щодо питань про тестування, інших скарг, питань або пропозицій. Ці дзвінки важливі — вони допомагають відслідити реальну ситуацію з поширенням коронавірусу та кількістю захворювань.

Також не забувайте, що в разі перших ознак зараження — підвищення температури, поява сухого кашлю, погіршення нюхових і смакових рецепторів, біль у горлі та ломота в тілі — варто самоізолюватися і в жодному разі не контактувати з іншими людьми.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь