Спецпроєкти

Антипродуктивність: 7 смішних і безглуздих карантинних розваг

Карантин, як і все наше життя, не чорно-білий: він не складається тільки з ефективної роботи 24/7 або суцільного байдикування в режимі овоча. Найчастіше за все ми чергуємо ці стани, але суспільству показуємо лише наше перше, мегауспішне та суперпродуктивне обличчя. А за відпочинок сваримо себе та вважаємо його лінощами.

Проте наш проєкт #МиВсіВОдномуЧовні розповідає, зокрема, про такі дрібні, але дуже важливі речі, як вміння нормально розслабитися посеред всесвітнього стресу та побути самим собою. Для цього ми підібрали ідеальні та ненапряжні ідеї для розумної (або ж кумедної) прокрастинації. 

Опанувати мистецтво хорсменінга

Якщо ви не знаєте, що таке хорсменінг – цілий пласт інтернет-культури пройшов повз вас. Цей мем став популярним ще в далеких 2010-х, а корінням він сягає аж старих світлин доісторичного ХХ століття… Добре-добре, не будемо вас перевантажувати історією в тексті про байдикування. Усе просто: вам потрібно вмовити дружину / друга / бабусю / сина взяти участь в імпровізований фотосесії. 

Для хорсменінга одна людина має лягти або сісти так, щоб було видно все її тіло, крім голови. А в другої, навпаки, на фото має бути лише голова. Так ви зможете створити враження, що на фото лише один персонаж, у якого тіло та голова відокремлені. Звучить не надто інтелектуально? Тільки до того моменту, як ви спробуєте втілити це в життя.

Якщо ж ви карантинете на самоті, для вас є інші види дурнуватих домашніх фотосесій. Приймайте пози сови (оулінг) та чайника для заварки (тіпотінг), практикуйте бетменінг (без пояснень) або фламінгоїнг (гадаю, ви вже зрозуміли логіку). Звання найоригінальнішого блогера в інстаграмі друзів гарантоване. Побічні ефекти: хтось від вас точно відпишеться.

Навчитися грати на каструлі улюблену пісню

Ми пропонуємо вибрати щось із платівки «LOVE IT ритм» Монатіка, щоб точно стати королем усіх вечірок. Проте варіанти необмежені, тож керуйтеся власним смаком і здібностями барабанщика. 

За палички можуть зійти виделки та ополоники, а коли опануєте мистецтво кастрюль – зверніть увагу на відмінності у звучанні з пательнями та чайниками. Перший концерт можете дати в камерній атмосфері для свого кота або собаки. Вони точно вислухають. Та пошкодуйте сусідів: встановіть собі 15-хвилинний ліміт на денне тренування і в жодному разі не виступайте вночі. Інакше розвага може набути ознак правопорушення (і просто некрасивої поведінки).

Прийміть ванну, наповнену кульками Орбіз

Пам’ятаєте ці круті сухі басейни, де можна було барахтатися у величезній купі різнокольорових кульок? Ми не віримо, що є на світі дорослий, який би не хотів відчути себе дитиною та знову пізнати дзен дитячого щастя. Тож поспішаємо нагадати: для таких щирих емоцій вам не потрібно їхати в спеціальні ігрові кімнати та ніяковіти перед охороною за свій надто дорослий вік. Усе простіше: басейн із шарів ви можете влаштувати просто у своїй ванній.

Особливо популярні для таких цілей маленькі кульки Orbeez (як горошинки): їх доставлять вам додому, ви заллєте їх у ванній водою, залишите на кілька годин, а вони за цей час перетворяться на справжніх гігантів, на яких можна блаженно застрибнути та забути про всі свої дорослі негаразди.

Зробіть нарешті слайм вдома

Витріщаєте очі та питаєте, що це взагалі таке? Значить у вас точно немає дитини. Але слайм повинен бути. Просто тому, що це найкращий винахід людства.

Рецепт простий: клей (ПВА або прозорий канцелярський) та загущувач (тетраборат натрію, продається в аптеках) – це основні інгредієнти, а барвник і блискітки ви можете додати для краси. Далі просто виливаєте це все в ємність та перемішуєте до такої консистенції, щоб суміш стала тягучою. Готово – у вас є іграшка, яку розминають у руках і надають їй будь-які форми. А ще це один із найкращих антистресів, що можна вигадати на карантині.

Станьте зіркою тіктоку із запальним танцем під «Шикидим»

Усі ми знаємо, що нове покоління сидить у тіктоку та вважає всі ці наші фейсбуки вчорашнім днем. Але хтось же має їх навчити невмирущій класиці – хітам Віктора Павлика? Тож хто, як не ви, розхитає стрічку жовторотих підлітків своїм неперевершеним танцем під солодкі слова «Ой мамо, Шикидим, Шикидим»? Серйозно, на вас лежить доля цієї пісні та культурного виховання надії нації. Не підведіть.

Пройдіть усі частини «Як дістати сусіда» або іншої олдскульної гри

Ви, можливо, вже й забули, яке напруження переживали в дитинстві, коли ніяк не могли пройти той самий рівень. І яке непідробне щастя накривало вас, коли нарешті тишком могли помститися тому бідному персонажеві. Чи не настав час відновити ті прекрасні емоції?

Якщо ж ви не були прихильником/-цею маленьких капостей сусідові, оберіть іншу олдскульну гру. Сімси, перші частини Гаррі Поттера, ГТА чи може Маріо? Тягне на повноцінний комп’ютерний маратон для довгих вихідних. 

Влаштувати в соцмережах масштабний сра… вибачте, дискусію на вічну тему

Прийдіть на сторінку наукпопа та заповзято доводьте, що Земля пласка. Напишіть у себе на сторінці довгий пост з вичерпними аргументами, чому електронні книжки кращі, яким боком необхідно вішати туалетний папір або перейдіть до важкої артилерії: 10 причин, чому песики миліші за кошеняток. Повірте, такої уваги до своєї персони ви не отримаєте більше ніколи, навіть на свій ювілей.

Тільки не втрачайте гумору: не радимо заради розваги починати сварки на теми політики, релігії чи особистого життя людей. 

Власне, це і є єдине непорушне правило розумної прокрастинації: робіть усе по фану, а серйозні речі залишайте для буденности. Адже більшу частину часу ми все ж маємо бути відповідальними та свідомими. Наприклад, коли йдеться про здоров’я та безпеку нас і наших близьких.

Тому команда KIND Challenge і Українська біржа благодійности запустили збір коштів на купівлю засобів захисту для лікарів і автоматичних гематологічних аналізаторів крови. Задонейтити 1, 10, 100 гривень або будь-яку іншу суму, що буде важливим внеском у боротьбу з коронавірусом, можна за посиланням

Мета проєкту #МиВсіВОдномуЧовні – об’єднувати людей у боротьбі проти хвороби, інформувати, розповідати про можливості допомогти одне одному.

Ілюстрації: Олександр Грехов

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь