Спецпроєкти

Рекомендації від ЄС щодо авіаперельотів після карантину


Разом проти коронавірусу: збираємо 1 000 000 грн на захисні костюми для лікарів. Твій внесок важливий! 

Євросоюз опублікував рекомендації щодо авіаперельотів під час пандемії. Документ підготували Європейське агентство з авіаційної безпеки (EASA) і Європейський центр з профілактики та контролю захворювань (ECDC).  Рекомендації регулярно переглядатимуть після зменшення або, навпаки, збільшення обертів епідемії. Кожен аеропорт сам вирішуватиме, як впроваджувати нові стандарти

Так, за правилами, бортпровідники і пасажири повинні будуть постійно носити маски та триматися на відстані не менше 1,5 метра з іншими людьми. Обов’язок носити маску діє для всіх пасажирів від моменту входу до аеропорту відправлення і до виходу з термінала в аеропорту прибуття (на один переліт запасіться кількома масками, адже маску необхідно змінювати кожні 4 години).

«Виняток із зобов’язання носити маски може бути зроблений для прикордонного контролю, контролю безпеки тощо, а також для дітей, молодших 6 років, та для осіб, які з медичних причин не надягають маски», – йдеться у протоколі безпеки.

Також рекомендують дотримуватися гігієни рук за допомогою безкоштовних антисептиків, а на борту проводити дезінфекцію всіх поверхонь

Згідно з новими правилами переміщатися між країнами зможуть тільки ті, хто не хворів COVID-19 протягом останніх 2 тижнів, не контактував з хворими, в кого немає симптомів вірусу. Тим, хто захворів, але купив квитки, можуть надати можливість безкоштовно змінити дату рейсу (в разі, якщо людина зможе показати медичну довідку). Решта повинні будуть заповнити декларацію про стан здоров’я.

Авіакомпаніям рекомендують розсаджувати людей подалі одне від одного і обслуговувати пасажирів безконтактно.

Ознайомитися з повним переліком правил та рекомендацій можна за посиланням.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь