Спецпроєкти

Рекомендації Центру охорони громадського здоров’я щодо категорії підвищеного ризику

Разом проти коронавірусу: збираємо 1 000 000 грн на захисні костюми для лікарів. Твій внесок важливий!

Наш проєкт пропонує інформаційну підтримку українським медикам під час боротьби з пандемією COVID-19, публікуючи практики і нормативи закордонних джерел.

UW Medicine – це рекомендації (не суворі вимоги) від колег з Центру охорони громадського здоров’я щодо категорії підвищеного ризику, якій бажано уникати великого скупчення людей та залишатися вдома.

До категорії підвищеного ризику входять:

  •  лiтнi люди вiком вiд 60 рокiв;
  •  люди з хворобами серця, легень та дiабетом;
  • люди з ослабленим iмунiтетом;
  • вагiтнi.

Згідно з рекомендаціями цій категорії осіб необхідно уникати відвідування концертних заходів, конференцій, спортивних подiй та iнших багатолюдних місць. Варто зауважити, що лікарні та клiнiки не є місцями підвищеного ризику, тому що в них належно виконують правила санiтарної безпеки.

Команду працiвникiв UW Medicine складають люди з різних громадських суспільств, з різноманітними поглядами, можливостями, навичками та життєвими позиціями. Дехто з них працює пiд час вагiтности, iншi – з хворобами та схемами лiкування, що послаблюють їхній iмунiтет, а також понад 2000 людей вiком вiд 60 рокiв.

Спираючись на наявний досвід вивчення маловідомої iнфекцii COVID-19, в UW Medicine вважають, що вiрус не загрожує безпосередньо вагiтностi, але невпинно продовжують вивчати його вплив на людей з ослабленим імунітетом та досліджувати ефект вірусу на різні категорії населення.

За заявою від керівництва UW Medicine:

  • працiвники та викладачi вiком вiд 60 можуть працювати за звичайним графіком;
  • вагiтнi та люди з послабленим iмунiтетом, з хворобами серця, легень, печінки, нирок та дiабетом можуть працювати у звичайному режимі.

За поясненнями щодо питань про ймовірний ризик для здоров’я потрібно звертатися до менеджерів відділень. UW Medicine з розумінням ставляться до рiвня стурбованости щодо власного здоров’я при виконанні робочих обов’язків, тож намагаються надати максимально вичерпну iнформацiю. Усі протоколи, правила та рекомендації UW Medicine спеціально розроблені для безпеки людей. Їхній вiк і стан здоров’я не мають значення. У разі питань щодо якости та доступу до захисного одягу та його наявности необхідно звертатися до менеджера своєї команди.

UW Medicine також наполягає, що якщо в людини є симптоми респіраторних захворювань, їй варто залишитися вдома, щоб вона не наражала колег на небезпеку. Збереження власного здоров’я зараз – запорука турботи й пiклування про себе, сiм’ю та суспiльство в майбутньому.

Джерело: UW Medicine COVID-19

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь