Спецпроєкти

План оцінки стану здоров’я медпрацівників, які ризикують заразитися SARS-CoV-2

Разом проти коронавірусу: збираємо 1 000 000 грн на захисні костюми для лікарів. Твій внесок важливий!

Найвагоміший внесок у боротьбу з COVID-19 по всьому світу роблять саме  медичні працівники, наражаючи на небезпеку і себе, і своїх близьких. Навантаження, виснаженість та велика кількість інфікованих поряд підвищують ризик підхопити коронавірусну інфекцію. Тому, безумовно, важливо посилити безпеку медпрацівників.

UW Medicine прагне розробити систему, що допоможе керівникам та працівникам оцінювати стан здоров’я, проводити медичне сортування та відповідати на запитання співробітників, які ризикують заразитися  SARS-CoV-2, – вірусом, що спричиняє COVID-19.

 

Рівні ризику, визначені Центрами з контролю та профілактики захворювань США

Непрямий контакт/низький ризик: працівники повинні отримати вказівки, як поводитися у випадку, якщо вони мали непрямий контакт з COVID-19. Можливо, вони відвідували школу, медичний заклад або інші місця, у яких було виявлено позитивні випадки COVID-19 або підозру на вірус. Подібні питання виникають, коли член сім’ї працівника міг контактувати з хворими на COVID-19, але симптомів хвороби не виявив.

  • Після непрямого контакту симптомів немає: у випадках, коли працівники мали непрямий контакт, але симптомів не виявили, вони продовжують звітувати про роботу та стежать за станом власного здоров’я. Якщо виникнуть симптоми ГРВІ, вони повинні оформити лікарняну відпустку та звернутися до Центру охорони здоров’я працівників. 
  • Після непрямого контакту симптоми є: у випадках, коли працівники мали непрямий контакт і виявили симптоми, вони повинні переглянути FAQ для працівників із симптомами ГРВІ, розміщені на вебсайті UW Medicine COVID-19, дотримуватися процедури оформлення лікарняної відпустки та зв’язатися з Центром охорони здоров’я працівників.

Близький контакт/середній та високий ризик: Центр з контролю та профілактики захворювань США визначає близький контакт як підставу для звернення за медичною допомогою в таких випадках:

  1. a) перебування на відстані приблизно 6 футів (2 метри) від хворого на COVID-19 протягом тривалого періоду часу (наприклад, догляд за пацієнтом або його відвідування; перебування в межах 6 футів від пацієнта в кабінеті або залі очікування);
  2. b) незахищений прямий контакт з інфекційними виділеннями пацієнта (наприклад, стояти поруч з тим, хто кашляє; торкатися використаних тканин голими руками).
  • Співробітники UW Medicine, які контактували з підозрюваним або підтвердженим випадком COVID-19 без використання визначених засобів індивідуального захисту, повинні повідомити про цю ситуацію Центру охорони здоров’я працівників. Якщо в працівників, які могли заразитися, не виявили симптомів, вони повинні повернутися до роботи та перевіряти наявність симптомів двічі на день. Якщо симптоми гострої респіраторної інфекції з’являться протягом 14 днів, працівникам не треба приходити на роботу. Їм варто переглянути FAQ для працівників із симптомами ГРВІ, розміщені на вебсайті UW Medicine COVID-19, що містять інформацію, як працівникам зареєструватися для тестування на COVID-19.

Подорожі

Центр з контролю та профілактики захворювань США встановив географічні критерії стратифікації ризику, щоб повідомляти про подорожі та здоров’я для країн, охоплених COVID-19, та керувати рішеннями про управління громадським здоров’ям щодо людей у потенційній зоні ризику зараження COVID-19 через подорожі. На географічну стратифікацію ризику впливає низка чинників, зокрема географічне розповсюдження вірусу та епідеміологічні спалахи. UW Medicine дотримується загальних принципів, розроблених Центром з контролю та профілактики захворювань США й доповнених розмовами між співробітниками й Центром охорони здоров’я працівників про їхні окремі подорожі та чинники ризику. 

Рекомендуємо переглянути Інформацію про подорожі під час спалаху коронавірусу, надану Центром з контролю та профілактики захворювань США, щоб знайти рівень ризику країни. Якщо людина повернулася з країни, що перебуває в зоні високого ризику, протягом останніх 14 днів і не виявила симптомів, можна повертатися до роботи. Якщо в людини є лихоманка, новий кашель, утруднене дихання, біль у горлі або м’язах протягом 14 днів з часу повернення, необхідно залишатися вдома та зв’язатися зі службами охорони здоров’я для додаткової інформації.

У випадку для медпрацівників:

  • Якщо виникли симптоми ГРВІ (наприклад, лихоманка, новий кашель або нова задишка), потрібно повідомити про це своєму керівникові, повернутися додому та ознайомитися з FAQ для працівників із симптомами ГРВІ, розміщеними на вебсайті UW Medicine COVID-19.
  • Якщо виникає хвилювання про ймовірність захворіти на COVID-19 вдруге, потрібно звітувати про роботу, перебуваючи на самоконтролі. Якщо симптоми виникнуть, потрібно переглянути FAQ для працівників із симптомами ГРВІ, розміщені на вебсайті UW Medicine COVID-19 та проконсультуватися з Центром охорони здоров’я працівників.
  • Якщо був прямий контакт з хворим на COVID-19 та не виявилося симптомів, можна повернутися до роботи та перевіряти наявність симптомів двічі на день. Працівник має пройти тестування, якщо виникнуть симптоми ГРВІ.
  • Якщо був прямий контакт з хворим на COVID-19 і відчуваються симптоми ГРВІ, необхідно зв’язатися з Центром охорони здоров’я працівників та дотримуватися процедури оформлення лікарняної відпустки.

 

Переклад: Анастасія Дорошенко
Джерело: UW Medicine COVID-19

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь