Спецпроєкти

Як відбувся цьогорічний всесвітній благодійний забіг Wings for Life World Run


Разом проти коронавірусу: збираємо 1 000 000 грн на захисні костюми для лікарів. Твій внесок важливий!

Бігуни по всьому світі об’єдналися за допомогою мобільного застосунку Wings for Life World Run, щоб провести щорічний забіг та зібрати кошти для пошуку ліків від травм спинного мозку.

3 травня рівно о 14:00 за Києвом 77 103 учасники одномоментно стартували в забігу в 104 різних державах: від Австрії до Австралії, від Танзанії до Тайваню. Усі вони бігли окремо, дотримуючись місцевих обмежень. Це стало можливим завдяки застсунку Wings For Life World Run – всі бігли індивідуально за власним маршрутом. Учасники бігли так швидко, як тільки могли, перш ніж їх наздогнав віртуальний автомобіль-кетчер: рухома фінішна лінія.

Бігуни зібрали 2 мільйони 800 тисяч євро для пошуку ліків від травм спинного мозку.

«Ми всі пережили обмеження різного характеру упродовж останніх тижнів, але ситуація поступово покращується. А от люди з травмами спинного мозку живуть з обмеженнями все життя. Вони також мріють отримати свободу та робити свої улюблені справи», – зазначила Аніта Герхардтер, CEO неприбуткової організації Wings for Life.

Щодо результатів забігу, то переможницею в жіночому старті стала росіянка Ніна Заріна. Вона подолала 54,23 км, перш ніж її наздогнав віртуальний автомобіль- кетчер. Для Заріни це друга перемога в глобальному Wings for Life World Run. А от у чоловіків найдовшу дистанцію подолав британець Майкл Тейлор – 69,92 км і перший тріумф у Wings for Life World Run.

Найкращий результат в Україні в активі Дениса Микитюка з Полтави – він подолав 44,17 км за 2:54.13 хв. Друге місце за Олександром Скороходом, який біг у Києві, – його результат 41,74 км. А третю позицію серед чоловіків в Україні посів Роман Браковий (біг у Гадячі) – 39,18 км. А найкращою серед жінок стала Вероніка Калашнікова з результатом 35,17 км.

Наступний восьмий щорічний забіг the Wings for Life World Run відбудеться в неділю, 9 травня 2021 року. Для оновлень щодо реєстрації, усіх результатів 2020 року та неймовірних хайлатів стежте на сайті www.wingsforlifeworldrun.com.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь