Спецпроєкти

Україна відновлює авіасполучення. Які рейси заплановано та за яких умов


Відсьогодні, 15 червня, в Україні відновлюють міжнародне авіасполучення після обмежень через пандемію коронавірусу.

За словами директора аеропорту «Бориспіль» Павла Рябоконя, аеропорт планує обслуговувати 15 рейсів на день.

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій повідомив, що цього тижня заплановано такі рейси:

  • Lufthansa: Франкфурт – Київ(Б) – Франкфурт
  • KLM: Амстердам – Київ(Б) – Амстердам
  • SWISS International Airlines: Цюрих – Київ(Б) – Цюрих
  • Belavia: Мінськ – Київ(Б) – Мінськ

Від 16 червня з України до Австрії, Латвії, Німеччини, Польщі, Угорщини, Португалії, Данії, Греції, Литви, Словаччини, Естонії та Великої Британії планує літати Wizz Air Hungary (компанія вже має дозволи).

Від 21 червня – Ryanair з Києва до Барселони, Мадрида та Кракова (дозволи на здійснення рейсів очікують).
Від 22 червня виконувати регулярні міжнародні рейси планують українські авіакомпанії.

Згідно з інформацією Мінінфраструктури, готові приймати українських громадян Албанія, Велика Британія, Туреччина, Туніс і США. Після покращення епідеміологічної ситуації − Чорногорія, Грузія, Греція та Кіпр.

Право летіти до Європейського Союзу матимуть тільки люди, які постійно проживають у ЄС, громадяни країн-членів ЄС, що нині перебувають за кордоном, члени їхніх родин та дипломати, ті, хто повертається на місце навчання або подорожує для лікування. Також в’їзд до Євросоюзу дозволяють медикам і дослідникам, людям, що перевозять товари, і прикордонникам.  Для туристів відкрити кордони можуть з 1 липня.

Правила роботи в аеропорті «Бориспіль»

  • Усі рейси обслуговують лише в терміналі D.
  • Зайти в термінал можуть тільки пасажири з квитком (посадковим талоном), екіпаж та працівники. Винятком можуть бути супроводжуючі в особливих обставинах (наприклад, супроводжуючі пасажирів з обмеженою рухливістю, дітей, що відлітають без супроводу дорослих тощо).
  • Дістатися до/з аеропорту можна на таксі, на поїзді Kyiv Boryspil Express, а також на автобусах Sky Bus, які поступово відновлюють свою роботу за звичайним розкладом.
  • У зоні вильоту внутрішніх рейсів і в зоні міжнародних рейсів знову працюють бізнес-зали, а також прем’єрзали. Водночас для пасажирів міжнародних рейсів працює тільки один із чотирьох бізнес-залів.
  • Кафе, ресторани і магазини Duty Free працюватимуть з урахуванням вимог фізичного дистанціювання, наявності антисептиків для рук і можливості безготівкового розрахунку. Не продаватимуть пресу та дитячі іграшки.
  • Якщо потрібно, можна буде скористатися однією з кімнат для пасажирів з дітьми, але за умови перебування в кімнаті однієї сім’ї.
  • Кімнати для куріння і дитячі ігрові майданчики в середині терміналу зачинені – користуватися ними заборонено.
  • У терміналі не буде рекламної друкованої продукції (журнали, газети тощо).
  • Для утилізації використаних засобів індивідуального захисту (маски, рукавички) на території аеропорту встановлені спеціальні урни.

Також 15 червня уряд відновив роботу пунктів пропуску та контролю в аеропортах України та дозволив перетинати кордон іноземцям. Заборонятимуть в’їжджати лише громадянам країн зі значним поширенням COVID-19 та тим, хто перебував на території таких держав протягом останніх 14 днів

Наразі автомобільним транспортом їздити можна до Білорусі, Молдови, Польщі та Румунії.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь