Спецпроєкти

Іспанський оперний театр влаштує концерт для рослин


Барселонський оперний театр «Лісеу» відновить роботу після карантину вже з наступного понеділка, а перший концерт  відбудеться спеціально для 2292 рослин.  Про це повідомляє The Guardian.

Виступ називається Concert for the Biocene, і  його транслюватимуть на ютуб-каналі театру, тож ним зможуть насолодитися ще й шанувальники музики, що не належать до царства рослин.

Ідея належить іспанському митцеві Евгеніо Ампудіа (Eugenio Ampudia). За допомогою концерту він прагне відобразити те, що сталося в Іспанії і в усьому світі: пандемія коронавірусу змусила людей покинути громадські місця, і їх почала натомість заповнювати природа.

За словами художнього керівника театру Віктора Гарсія де Гомара (Víctor García de Gomar), концерт для біоценозу має на меті допомогти нам задуматися про сучасний стан людства і про те, як ми, замкнувшись, стали «авдиторією, позбавленою можливости бути авдиторією».

Після концерту всі 2292 рослин представники театру подарують медичним працівникам – на знак подяки за їхні зусилля протягом останніх кількох місяців.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь