Спецпроєкти

Як відбуватимуться культурні заходи під час карантину? Правила від МОЗ


В Україні в середу, 10 червня, у межах чергового етапу пом’якшення карантину дозволено відкривати заклади культури та проводити масові заходи. Також відповідно до рішення Кабінету міністрів України відновлять роботу бази відпочинку і санаторії (дитячі табори поки не відкривають).

Виставки, публічні презентації та інші масові заходи можна проводити, дотримуючись таких правил:

  • має бути не більше однієї людини на 5 кв. м;
  • потрібно проводити температурний скринінг на вході і дезінфікувати руки антисептиком;
  • носити маски;
  • збільшити кількість пропусків вхідного контролю.
Поки під забороною залишаються фанзони та інші скупчення людей, під час яких неможливо дотримуватися соціальної дистанції. Місця повинні бути тільки сидячими з відстанню між ними 1,5 метра. За столиками можна розмістити не більше 4 осіб, у залах з вільними місцями – шахове розміщення (по обидва боки від них, а також попереду та позаду не має бути інших відвідувачів).
Контроль квитків на вході має за можливості проходити через сканування штрихкодів.

Водночас не можуть перейти до послаблення карантину сьогодні місто Київ, Волинська, Житомирська, Закарпатська, Львівська, Рівненська та Чернівецька області.

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 10 червня в Україні підтверджено 28 381 випадок COVID-19, з них 12 769 осіб одужали, 833 померли. Протягом останньої доби лабораторно підтверджено 525 випадків.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь