Спецпроєкти

Instagram змінить свою політику та буде активно підтримувати вразливі спільноти


Голова Instagram Адам Моссері в офіційному блозі опублікував заяву, де висловив намір підтримувати вразливі спільноти та анонсував зміну політики.

«За останні кілька тижнів ми опинилися свідками неймовірного руху, що охопив увесь світ. Ми бачили, як спільноти в інстаграмі мобілізуються, вимагаючи справедливости й солідарности з тим, щоб підтримувати темношкірих, чути їхні голоси і вдосконалювати обізнаність про рівність афроамериканців у всьому світі», – пише Моссері.

За оцінкою Моссері, публікації представників таких груп отримували меншу «порівняно з білими і привілейованими людьми» авдиторію за рахунок алгоритму видачі постів. Тепер пріоритет в алгоритмізації і верифікації акаунтів отримають темношкірі користувачі, представники інших меншин та вразливих спільнот, серед яких і представники ЛГБТ +, бодипозитивного руху тощо.

Команда платформи тепер ретельно перевіряє вплив соцмережі на людей. Зокрема це стосується проявів агресії, верифікації профілів користувачів вразливих груп, контенту і упереджень алгоритму. Крім того, соцмережа має намір найближчим часом створити список правил з фільтрації контенту, в якому перерахує критерії небажаних публікацій.

Оновлення для соцмережі компанія представить протягом наступних декількох місяців.

«Наша мета, – підкреслив Моссері, – полягає в тому, щоб інстаграм був місцем, де кожен почуваєтья безпечно, отримує підтримку і може вільно висловлювати свою думку. І я сподіваюся, що ця робота наблизить нас до цієї мети».

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь