Спецпроєкти

Створюємо образи, натхненні Францією, Італією і США: б’ютігайд


Кордони багатьох країн закриті, тому відпустки нам доводиться проводити неподалік від дому. Однак це не привід засмучуватися! Стати трохи ближчою до Італії, Америки чи Франції можна, повторивши образи мешканок цих чарівних країн. bit.ua завітали до перукарні haze і дізналися в майстринь, які зачіски актуальні в тих країнах, про які протягом десятиліть складають легенди. І вже готові показати й розповісти, як це – виглядати, а отже, й відчувати себе італійкою, француженкою чи американкою. 

 

Лук по-італійськи: об’ємні кучері й невимушеність

Майстер: Олександра Сищук
Модель: Айтен

«Я дуже люблю Італію. Мені подобається їхній стиль життя, це дуже легка та експресивна нація. У них красиво, і до них завжди хочеться повернутися. Жінки там вишукані. Вони докладають багато зусиль, щоб виглядати на всі сто. Класична італійка – це образ із грайливим макіяжем та об’ємною зачіскою. Зазвичай – накрутка, але дуже легка і жива. Для того щоб досягти потрібного ефекту, я висушила волосся, взяла плойку гофре та зробила за допомогою неї прикореневий об’єм, а потім накрутила на звичайну невелику плойку для збереження максимальної “кучерявости”. Також я використовувала багато стайлінгу для збереження кучерів – лак легкої фіксації, щоб пройтися по кожній прядці та створити текстуру, а після – лак сильної фіксації для закріплення усієї зачіски». 

01/3

Лук по-французьки: природній та ніжний 

Майстер: Євгенія Полігун
Модель: Мирослава

«Франція – це легкість. Бути француженкою – це про внутрішній стан і стиль. Це стосується й укладки! Щоб волосся було на вигляд об’ємне й легке, ми використали стайлінг, помили голову шампунем, за допомогою якого можна досягти максимального об’єму, і почали підкручувати волосся на плойку середнього діаметру, фіксуючи кожний завиток. Потім дали прядкам “відпочити” і розбили волосся за допомогою сольового спрею. Із такою зачіскою можна зранку завітати до буланжері на каву з круасанами, ввечері попрямувати на вернісаж або сісти на байк, щоб помандрувати кудись».

01/6

Лук по-американськи: яскравий і вільний 

Майстер: Юлія Ферштейн
Модель: Даша

«Мені дуже подобається американська культура. У цій країні є дух свободи, поєднання різних стилів і концентрація дуже різних, проте напрочуд яскравих і сміливих жінок. Люди на вулицях, як видно, обожнюють спорт і сміливість у всьому. Вони – і про практичність, і про індивідуальність. Американки набагато швидше за інших прийшли до висновку, що не потрібно нічого соромитися, – будь такою, якою тобі подобається бути. І тому візуально вони також дуже відрізняються від інших країн. Зачіска, яку ми підібрали для Даші, – коси – походить від африканської культури. Для своєї моделі я обрала плетіння трьохпрядними косами, що розділені трикутниками. Товщина не найдрібніша, тож вплетений різнокольоровий канекалон яскравіший на вигляд. Вийшло дуже цікаво: на потилиці, де волосся найкоротше, – дві французькі коси, усі інші  – класичні. Як результат – образ сміливої, вільної і незалежної дівчини, яка має щодо всього свою думку і дотримується індивідуального стилю».

01/5

Отже, маємо три дуже різні яскраві образи, що наблизили нас до улюблених країн, за якими ми так скучили. Луки у французькій, італійській та американській естетиці точно допоможуть нам стати ближчими до цих чудових і далеких місцин! А ще можна вдягтися, зробити мейкап і зачіску в стилі однієї із ваших улюблених країн і провести день так, як проводять його тамтешні мешканки. І тоді літо точно закарбується у пам’яті світлим спогадом!

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь