Спецпроєкти

Уряд послаблює карантинні обмеження з 5 червня. Подробиці


Разом проти коронавірусу: збираємо 1 000 000 грн на захисні костюми для лікарів. Твій внесок важливий! 

Кабінет міністрів з 5 червня знімає низку обмежень у країні, введених раніше в межах карантину.

Сьогодні на засіданні уряд ухвалив рішення про дозвіл з 5 червня:
  • роботи закладів громадського харчування, зокрема можна приймати відвідувачів у приміщеннях, не порушуючи протиепідемічні заходи;
  • особам віком 60 років і старше не дотримуватися зобов’язання щодо самоізоляції;
  • проведення релігійних заходів у приміщенні за умови перебування не більше 1 особи на 5 м²;
  • проведення акредитації освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти, у віддаленому режимі, а також ухвалення рішення про умовну акредитацію освітніх програм без проведення або з частковим проведенням акредитаційної експертизи до 1 вересня 2020 року.

Також із 5 червня поновлюють внутрішнє авіаційне сполучення. З 15 червня – міжнародне авіасполучення з державами, які відкрили аеропорти для рейсів з України.

Водночас здійснення перевезень пасажирів легковими автомобілями дозволятимуть у кількості до 5 осіб включно з водієм (без урахування дітей віком до 14 років). Також Шмигаль заявив, що з 10 червня дозволять роботу кінотеатрів і санаторіїв.

«У разі невідповідности епідемічної ситуації в регіоні показникам для послаблення заходів протягом трьох днів поспіль регіональна комісія ТЕБ і НС зобов’язана зібратися позачергово та скасувати послаблення деяких карантинних обмежень», – зазначив Шмигаль.

Станом на 3 червня в Україні лабораторно підтверджено 24 823 випадки COVID-19. За добу – 483 нових випадків.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь