Спецпроєкти

Девід Лінч почав викладати на ютуб свій вебфільм про людиноподібних кроликів


Девід Лінч продовжує розбирати архіви і ділиться ними на YouTube. Цього разу режисер показав світові свій вебфільм з елементами ситкому 2002 року під назвою «Кролики».

Перший епізод, що триває 15 хвилин, Лінч опублікував на своєму YouTube-каналі. У твітері він написав: «Шановні друзі, кінотеатр Девіда Лінча представляє історію сучасного життя. RABBITS 1».

Вебфільм складається з восьми епізодів, де актори з бутафорними головами кроликів у традиційній для автора сюрреалістичній манері ведуть загадкові діалоги в темній вітальні. Хоча це радше монологи, оскільки кожен говорить про щось своє. У серіалі панує атмосфера абсурду і сюрреалізму – все, що глядач звик очікувати від Лінча.

Фільм супроводжується похмурими титрами: «У безіменному місті, потопленому безперервним дощем… у страшній фантазії живуть три кролики».

У фільмі знялися Наомі Воттс, Скотт Коффі, Лаура Ґеррінг та Ребека дель Ріо. За кадром звучить музика композитора Анджело Бадаламенті, чути звуки дощу, іноді монологи акторів переривають глядацькі оплески або закадровий сміх.

Лінч знімав фільм на майданчику, побудованому в саду його будинку на Голлівудських пагорбах.

У 2013 році 4 епізоди з фільму «Кролики» показували учасникам психологічного експерименту в Університеті Британської Колумбії. Учені дійшли висновку, що фільм яскраво відображає стан екзистенційної кризи.

Раніше ми писали, що на карантині Лінч запустив нову рубрику на YouTube-каналі – What Is David Working on Today? (Над чим сьогодні працює Девід?) і відродив серію коротких прогнозів погоди в Лос-Анджелесі.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь