Спецпроєкти

Романтичні комедії осені: топ-7 фільмів з ліричним настроєм


Готуйся до твоєї найкращої осені. Бо далі вас чекає добірка найкращих осінніх фільмів про кохання. Must have для перегляду. Кожна стрічка – затишна романтична комедія, яка не залишить байдужим нікого.

Романтичні комедії США

Коли Гаррі зустрів Саллі

Рік: 1989
Актори: Біллі Крістал, Мег Райан, Кері Фішер.
Режисер: Роб Райнер

Американська романтична комедія, яку можна передивлятись знову і знову. Сюжет оповідає історію життя головних героїв – Гаррі та Саллі, які мали безліч випадкових зустрічей протягом 12 років. Популярний фільм про кохання піднімає важливе питання – чи можлива дружба між чоловіком та жінкою? Та де межа, коли дружба стає чимось більшим? Стрічка змушує глядачів повірити в те, що випадковості не випадкові.

Дощовий день в Нью-Йорку

Рік: 2019
Актори: Тімоті Шаламе, Ель Феннінг, Селена Гомес, Джуд Лоу
Режисер: Вуді Ален

Не обійдеться наша романтична добірка і без Тімоті Шаламе, який останнім часом все більше підкорює серця любителів кіно. Романтична комедія “Дощовий день в Нью-Йорку” розповідає про милу, але дуже довірливу журналістку Ешлі, що має стосунки із хлопцем Гетсбі. Пара вирушає на романтичний вікенд у Нью-Йорк і не здогадуються, що один день змінить все їхнє життя.

Європейські романтичні комедії

Коханець напрокат

Рік: 2013
Актори: Вірджинія Ефіра, П’єр Ніні, Шарль Берлінґ
Режисер: Девід Моро

Часто чуєте, що Францію називають країною кохання? І не дарма. Нерідко саме в цій країні створюють легкі романтичні комедії. “Коханець напрокат” – це фільм про редакторку престижного глянцевого видання, в якої є син, але немає кохання. Це фільм про успішну кар’єру. Про різницю в віці і головне – про світлі взаємні почуття. Тож чи наважиться майже 40-річна жінка розпочати стосунки з 18-річним студентом?

Кохання не за розміром

Рік: 2016
Актори: Жан Дюжарден, Вірджинія Ефіра, Седрік Кан
Режисер: Лоран Тірар

Серед кращих романтичних комедій світу – “Кохання не за розміром”. Це легка романтична комедія про дівчину Діану та її обранця Александра. Діана марила думками про принца, який буде для неї надійною стіною. Та доля зіграла з дівчиною жарт. Хлопець, у якого вона почала закохуватися, виявився занадто маленького зросту. Та чи стане така особливість на заваді справжньому коханню?

Вам лист

Рік: 1998
Актори: Том Генкс, Мег Райан
Режисер: Нора Ефрон

В добірку потрапляє і добра романтична комедія – “Вам лист”. Це історія про Джо і Кетлін. У Джо є дівчина, а у Кетлін – бойфренд. Тільки от душі молодих людей належать не обранцям, а один одному. Вони ніколи не зустрічалися, не знають справжніх імен один одного, не знають хто як виглядає і спілкуються лише з допомогою електронних листів. Та ці електронні листи повністю змінюють життя Джо і Кетлін.

Романтичні комедії для підлітків

Переваги скромників

Рік: 2012
Актори: Логан Лерман, Емма Вотсон, Езра Міллер
Режисер: Стівен Чбоскі

Підліткові романтичні комедії зазвичай мають шкільну історію. От і “Переваги скромників” не виключення. Початок осені. Соромязливому Чарлі саме час повертатись до навчання. А головне – до старшої школі. Чарлі займає замкнену позицію тихого хлопчика. Але життя в один момент змінюється і його випробовують «дорослими» ситуаціями з поцілунками, вечірками і першим сексом.

Коханий з майбутнього

Рік: 2013
Актори: Доналл Глісон, Рейчел МакАдамс
Режисер: Річард Кертіс

Цікава романтична комедія про хлопця Тіма, який випадково дізнається, що вміє подорожувати в часі. Він не може змінити хід історії, але він може змінити події в своєму житті. Тож головний намір Тіма – врятувати зіпсоване перше побачення. Хлопець планує переміщатися в часі і повторювати своє перше побачення до тих пір, поки почуття із дівчиною мрії не стануть взаємними. Тож чи вдастся хлопцеві так перехитрити час?

Тож не витрачайте дарма час: шукайте романтичні комедії та насолоджуйтесь осінніми затишними вечорами. Ви здатні перетворити свою осінь на казку. Нехай в цьому допоможе і наша добірка фільмів про кохання.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь