Спецпроєкти

У павільйоні ВДНГ 1958 року відкриється Музей науки. Звідки приїдуть експонати?


Восени Мала академія наук відкриє на ВДНГ перший інтерактивний музей науки в Україні. Його розташують у павільйоні 1958 року, де раніше проводили наукові виставки.

Над експозицією працювали команди з України, Канади, США, Польщі та Швеції. У музеї буде представлена виставка одного з найвідоміших науково-дослідних центрів світу Ontario Science Center «Дивна матерія», а також виставка від авторів варшавського центру науки «Коперник». З Музею математики в Нью-Йорку привезуть трицикл із квадратними колесами.

«Можна буде покататися на велосипеді з квадратними колесами, вирушити в космічну подорож, побачити двометрову голограму та 60-кілограмовий кристал, скласти з атомів воду та сіль у доповненій реальності, дізнатися, як побудований організм людини. Загалом на відвідувачів чекає понад 120 інтерактивних експонатів та інсталяцій», – повідомили у пресслужбі музею.

Директор Малої академії наук України Оксен Лісовий розповідає, що такі музеї хочуть створити по всій країні, а для дітей у них працюватимуть тематичні гуртки. 

«Музей науки» – це проєкт МАНУ та агенції Gres Todorchuk за підтримки Міністерства освіти і науки України. Айдентику розробляли в агенції Fedoriv, архітектурний проєкт – у бюро MONO Architects

За оновленнями музею стежте тут.

Мала академія наук України (МАНУ) – національний центр, діяльність якого спрямована на виявлення, підтримку та розвиток наукового потенціалу дітей з усієї країни. Сьогодні МАНУ – це спільнота понад 150 000 учнів, 8600 педагогів і науковців, 1800 кандидатів наук, 500 докторів наук і 146 постійних партнерів у галузі освіти, науки, дипломатії та музейної справи з 35 країн. У 2018 році МАНУ здобула світове визнання статус Центру наукової освіти II категорії під егідою ЮНЕСКО. В Україні це єдина організація з таким статусом.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь