Спецпроєкти

Подивіться, які будуть на вигляд люди, що працюють віддалено, за 25 років


Платформа для пошуку роботи DirectApply нещодавно представила візуальну модель того, які можуть бути на вигляд люди, що працюватимуть з дому на постійній основі і як це вплине на їхнє здоров’я та зовнішній вигляд.

2045 рік. С’юзен уже 25 років працює з дому. У неї:

Комп’ютерний синдром

Пильний погляд на екрани протягом всього дня може викликати  напругу очей та призводити до сухости, запалення і почервоніння очей, а також зниження гостроти та помутніння зору.

Погана постава

Малорухливий спосіб життя та сидіння у згорбленому положенні перед екраном можуть привести до проблем із шиєю, болю у спині, в попереку, округлих плечей і горбу, який розвивається з плином часу.

Лікарня спеціальної хірургії (HSS) в Нью-Йорку підрахувала, що ми починаємо сутулитися за 15 хвилин сидіння або стояння на одному і тому ж місці.

Також у С’юзен можуть бути травми зап’ясть. Від повторюваного руху кисті і зап’ястя можуть виникати онімінння рук і долонь, поколювання, біль, слабкість або судоми. Деформація може значно погіршитися і згодом призвести до порушення роботи інших частин тіла.

Працюючи з мишкою, рекомендовано робити 10-ти хвилинні перерви та зарядку для рук.

Teck Neck

Робота з пристроєм на кшталт телефону або ноутбука призводить до аномального викривлення шийного відділу хребта, болю в шиї і плечах, головного болю. Це спричинено напругою м’язів під час використання телефонів, планшетів і комп’ютерів.

Втрата волосся, бліда шкіра, темні кола під очима

Внаслідок нестачі сонячного світла і вітаміну D волосся в неї дуже випадає, а шкіра – бліда. Постійна робота з телефоном і комп’ютером може позначитися на зовнішньому вигляді, а особливо – на очах. Вони налиті кров’ю, під очима – темні кола. До того ж помітна передчасна поява зморшок.

Кращий спосіб уникнути цього – використовувати обідню перерву для прогулянки.

За даними дослідницького центру клініки Майо в США, ми можемо уникнути темних кіл під очима, скорочуючи кількість рідини перед сном і зменшуючи кількість солі в раціоні, а також відмовившись від куріння і збільшуючи кількість сну до 8 годин на день.

Ожиріння

Тривалі періоди без активности, постійні перекуси і відсутність фізичних вправ можуть поступово призвести до накопичення надлишкового жиру в організмі.

Робота з дому може також означати, що часто виникає спокуса зазирати в холодильник. Тому намагайтесь уникати перекусів між прийомами їжі, займайтеся спортом, виходьте з дому і притримуйтеся дієти.

Стрес

Тривале перебування без живого спілкування і надмірна робота можуть призвести до росту рівня гормону стресу – кортизолу, який підвищує кров’яний тиск і негативно впливає на здоров’я.

Долі С’юзен можна уникнути, навіть працюючи віддалено. Для цього фахівці радять відриватися від комп’ютера кожні пів години, міняти позу і вставати кожні 40 хвилин, виходити на вулицю в обідню перерву, пити побільше води, займатися фізичними вправами, частіше спілкуватися з друзями та колегами.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь