Спецпроєкти

Американські школярі вмовили водія автобуса стати вчителем історії


Клейтон Ворд виріс у штаті Теннессі, де його родина володіла компанією шкільних автобусів. Батьки Клейтона Ворда та його дідусь були водіями шкільних автобусів. Десять років тому, кинувши коледж, і сам  Клейтон почав возити учнів у школу міста Фреймінггам у штаті Массачусетс.

Зазвичай по дорозі школярі розповідали йому про своє навчання, а Клейтон їм – про цікаві історичні факти та події.

«Часто діти говорили мені щось на кшталт “Ти повинен бути моїм учителем” або ж “Я хотів би, щоб ти був моїм учителем”. Я думаю, що вони казали це лише тому, що я поводився інакше, ніж їхні вчителі, які виховують їх по-іншому, щоб викликати їхній інтерес», – розповів CNN Клейтон.

Та ці розмови по-справжньому надихнули Ворда, тож він вирішив повернутися в коледж, щоб стати вчителем історії.

У травні 2019 року 30-річний Клейтон вступив до коледжу в Массачусетсі. За рік він отримав ступінь молодшого спеціаліста в галузі гуманітарних наук з відзнакою. Увесь цей час йому доводилося поєднувати коледж із роботою, і це було непросто, тому що весь день був розписаний по годинах.

«Я їздив по своєму маршруту вранці і вдень, ходив на уроки між змінами і займався ночами, щоб отримати ступінь», – зазначив Ворд.

Уже восени він планує вступати до Фреймінггамського державного університету, щоб здобути ступінь бакалавра і почати викладати. За словами Клейтона, нічого цього не сталося б, якби школярі не надихнули його змінити життя.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь