Спецпроєкти

Терапія по-ісландськи. Запустили сайт, де можна записати свій крик і почути його в Ісландії


2020 рік ще не закінчився, а людство пережило вже так багато всього, що вистачило б і на десятиліття. Здається, час випустити пар і звільнитися від негативних емоцій!

Ефективність крику як терапевтичного інструменту була доведена ще в 70-х роках. Найкраще такий метод зняття стресу працює на відкритому тихому просторі. Отож, використовуючи географічні особливості, в Ісландії вирішили допомогти тим, хто більше не може тримати накопичений негатив у собі.

Міністерство туризму Ісландії  та рекламне агенство M&C Saatchi запустили вебсайт, де користувачі з усього світу можуть покричати в мікрофон  – і їхній крик пролунає з колонки серед мальовничих місцин острова.

«Ви багато пережили в цьому році. Схоже, вам потрібно ідеальне місце для того, щоб відпустити свої переживання. Здається, вам потрібна Ісландія», – йдеться на сайті.

Щоб записати свій крик, спочатку необхідно обрати локацію, тоді натиснути на значок мікрофона, під яким написано «Будь ласка, кричіть відповідально. Світ слухає», і добре погорлати.

Усі крики людей транслюють через динамік, встановлений у семи мальовничих регіонах Ісландії. Їх усіх можна почути на сайті, де розміщені відеоролики.

Автори проєкту навіть склали невеличку інструкцію, як краще записати свій крик:

  1. Заздалегідь продумайте, яким буде ваш крик: хтось вирішить використовувати слова, а хтось звуки.
  2. Після цього потрібно поставити ноги на ширині плечей, злегка зігнувши коліна і розслабивши плечі, тоді зробити кілька глибоких вдихів і крикнути. Постарайтеся зробити так, щоб звук ішов із живота. Загалом можна просто слідувати своїм інстинктам.

Якщо це не допоможе звільнитися від негативних думок і тривоги – задумайтеся про похід до психотерапевта, радять творці проєкту.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь