Спецпроєкти

10 найкращих фільмів першої половини 2020 року за версією BBC


Кінокритики видання BBC Culture Ніколас Барбер і Керін Джеймс визначили найкращі фільми першої половини 2020 року. Серед них – комедія, трилер, містичний трейлер, драма на тему расизму Спайка Лі та інші.

Пропонуємо десять фільмів, вартих уваги:

1. П’ятеро однієї крови (Da 5 Bloods)

У центрі сюжету опиняться ветерани в’єтнамської війни, які повертаються до В’єтнаму, щоб знайти заховані там скарби і тіло похованого командира. Режисер фільму Спайк Лі пропонує глибокий погляд на історію США і расизм.

2. Історія Девіда Копперфілда (The Personal History of David Copperfield)

Екранізація роману Чарльза Дікенса. Фільм розповідає про життя та пригоди письменника Девіда Копперфілда, прототипом якого був сам Діккенс, який за все своє життя пережив багато злетів та падінь.

Стрічка демонструє блискучі кінематографічні ефекти: яскрава картинка, розщеплення екрану, титри, голос за кадром.

3. Ніколи, мало коли, іноді, завжди (Never Rarely Sometimes Always)

Неповнолітня Отом з Пенсільванії дізнається, що вагітна. Не розраховуючи на підтримку батьків, дівчина збирає всі свої заощадження, щоб таємно зробити аборт. У компанії подруги вона відправляється в Нью-Йорк, щоб перервати небажану вагітність. У дорозі дівчат чекає багато драматичних подій. Фільм вражає своєю чесністю і емоційністю.

4. Полювання (The Hunt)

Група схиблених багатіїв збирається в глушині для незвичного полювання… на звичайних людей. Проте одна із жертв відмовляється приймати жахливу реальність і змінює правила гри. Кінокритик Карін Джеймс назвала фільм «дотепною та уїдливою сатирою на політичний конфлікт в американському суспільстві».

5. Бакурау (Bacurau)

Бразилія, недалеке майбутнє. Бакурау, маленьке село в бразильських сертанах, оплакує втрату матріарха Кармеліти, яка прожила до дев’яноста чотирьох. Усім селом поховавши найстарішу жительку, люди повертаються до звичного способу життя. Невдовзі до них завітав представник місцевої влади, який закликає голосувати за нього на чергових виборах. А за кілька днів мешканці дізнаються, що їхня спільнота зникла з більшости мап. Незабаром село захоплюють солдати, і стрічка перетворюється на кривавий вестерн.

6. Асистентка (The Assistant)

Фільм розповідає всього про один день із життя асистентки могутнього кінопродюсера. Однак замість райдужних перспектив її чекає болісна офісна рутина, погано прихована ворожість колег і закиди шефа, що б’ють по самолюбству. Стрічка висвітлює корпоративну культуру сексизму і мовчазної співучасти.

7. Емма (Emma)

Екранізація світового бестселера Джейн Остін. Емма переконана, що чудово розуміється на людях, і понад усе любить зводити пари. Втім, одного разу її план дає тріщину – ідеальна пара не клеїться! А вона ще повинна розпізнати власне кохання, яке завжди було поруч.

8. Безкрайня ніч (The Vast of Night)

1957-ий рік, вигадане маленьке містечко Каюга в штаті Нью-Мексико. Пізно ввечері юна телефоністка Фей чує загадкові і моторошні звуки на телефонній лінії, які вона не може розібрати і вирішує поділитися цією, здавалося б, дивною і безглуздою новиною зі своїм знайомим на ім’я Еверетт, діджеєм на місцевій радіостанції, навіть не уявляючи собі, як зміниться їхнє подальше життя цієї ночі.

9. Художник і злодій (The Painter and the Thief)

Документальний фільм розповідає про Барбору Кисілкову, яка формує дружбу з Карлом Бертіл-Нордландом, злодієм, який вкрав її художні твори. Коли злодія Карла Бертіл-Нордланда заарештовують, Барбора приходить до нього у в’язницю і просить намалювати його портрет.

Режисер Бенджамін Рі спостерігав за своїми героями кілька років, щоби створити цю багатогранну, зворушливу хроніку натхнення, провини і винахідництва.

10. Правдива історія банди Келлі (True History of The Kelly Gang)

Фільм розповідає про австралійського розбійника Неда Келлі та його банду. Він один з найсуперечливіших персонажів світової кримінальної історії, якого багато хто вважає шляхетним розбійником і реальним Робіном Гудом.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь