Cпецпроекти

Ніби під час чуми. Як в Італії зараз подають напої в барах і ресторанах?


Флорентійські власники ресторанів та барів надихнулись архітектурною вигадкою 17 століття та відкрили винні вікна для продажу напоїв або морозива. Через ці вікна вони подають напої чи морозиво своїм клієнтам, дотримуючись соціальної дистанції.

Винні вікна або buchette del vino виноградарі  почали використовувати у 1630 році під час епідемії бубонної чуми в Італії. Це робилося задля продажу залишків вина робочому класу. Винороби передавали склянку вина через вікно клієнтові та передавали клієнту металевий піддон для оплати. Після цього продавець дезінфікував піддони оцтом.

Ці унікальні винні вікна для Флоренції та Тоскани колись були звичайною частиною повсякдення.

«Люди могли постукати в маленькі дерев’яні віконниці і наповнити свої пляшки прямо від сімей Антінорі, Фрескобальді і Рікасолі, які до сих пір виробляють деякі з найвідоміших італійських вин», — розповів Президент Асоціації винних віконець Маттео Фалья.

Останні кілька століть винні вікна були лише зразками флорентійської архітектури. Та тепер вони допомагають підприємцям зберегти свій бізнес.

За версією Асоціації винних вікон Флоренції, по місту відкрилося декілька таких винних вікон – деякі вперше за сотні років. Зараз в Флоренції можна знайти понад 150 таких вікон, інші  – розкинуті по околицях Тоскани.

Асоціація Culturale Buchette del Vino уже створила мапу з вікнами, які поволі стають частиною флорентійської культури.

Раніше ми розповідали про жінку, яка застрягла в ліфті і врятувалася завдяки ящику вина, що доречно захопила із собою. Цю чудову історію порятунку повністю можна почитати за посиланням. А у цьому матеріалі пояснюємо, як обрати недороге і круте вино у супермаркеті, якщо ви не сомельє.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь
 

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: