Спецпроєкти

На підтримку Сімейних Кімнат в Україні створили доброчинний онлайн-магазин. Як він працює?


Дітям, які перебувають на лікуванні, дуже важлива присутність рідних у лікарні. Саме підтримка близьких допомагає почуватися краще і вірити у швидке подолання хвороби. Тому в дитячих лікарнях по всій Україні облаштовують Сімейні Кімнати – аби батьки могли бути разом з дитиною.

У Сімейних Кімнатах родини отримують змогу відпочити, набратися сил, приділити час спілкуванню та грі з дитиною.

Наразі в Україні відкрито п’ять Сімейних Кімнат від Фундації «Дім Рональда МакДональда»: у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «Охматдит», Вінницькій обласній дитячій клінічній лікарні та Національній дитячій спеціалізованій лікарні «ОХМАТДИТ» у Києві. Також такі кімнати є в Сумській та Харківській обласних дитячих лікарнях.

Для родин перебування в Сімейних Кімнатах безкоштовне. Однак оренда, комунальні платежі, зарплата адміністраторів, що піклуються про зручність, чистоту і безпеку 24/7 коштують понад 18000 гривень на добу – близько 12 гривень за хвилину.

Аби кожен охочий зміг підтримати діяльність Сімейних Кімнат, Фундація Дім Рональда МакДональда запустила доброчинний онлайн-магазин віртуального часу #ГодиниДляРодини.

Як він працює?

5 хвилин теплих обіймів, година гри з татом, 30 хвилин казок з бабусею, 40 хвилин без думок про хворобу – усе це товари доброчинного онлайн-магазину.

Купуючи ці товари на сайті, користувачі роблять внесок в утримання п’яти Сімейних Кімнат у Києві, Львові, Вінниці, Сумах та Харкові. Завдяки такій підтримці фундація зможе забезпечувати роботу кімнат, а сім’ї – залишатися разом навіть у лікарні.

Як підтримати Сімейні Кімнати і Фундацію «Дім Рональда МакДональда»:

  • Перейдіть на сайт онлайн-магазину #ГодиниДляРодини,
  • Оберіть товар на потрібну суму та сплатіть її, зробивши доброчинний внесок.

Галина Соловей
директорка Фундації Дім Рональда МакДональда в Україні
«У 2020 році світ зіткнувся з новими викликами, і здається, що такі важливі речі, як доброчинність, відійшли на другий план. Однак попри те, що відбувається у світі, діти у лікарнях так само потребують поцілунків мами та обіймів тата, і нам надзвичайно важливо привернути увагу людей до цієї теми. Саме тому ми запускаємо доброчинний онлайн-магазин #ГодиниДляРодини, де кожен охочий може підтримати діяльність Сімейних Кімнат і придбати “товари”, що перетворюються на безцінний час, який діти можуть провести разом із батьками».

«Коли стикаєшся з хворобою дитини, що є великим випробуванням, дуже важливо дозволяти собі хоча б раз на тиждень відволіктися, інакше в тебе просто не буде сил боротися. Щодня я засинаю о пів на першу ночі – після зціджування і готування їжі на завтра. Якби не Сімейна Кімната, нам би довелося весь день тулитись у коридорах», – ділиться Наталя Полиця – мама дівчинки, за життя якої боролися в реанімації київського «Охматдиту».

Усі кошти, зібрані в межах проєкту, будуть направлені на утримання Сімейних Кімнат у лікарнях України. Долучайтеся до хвилі підтримки!

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь