Спецпроєкти

В Японії з’явиться повітряне таксі. Випробування пройшли успішно


Історія показала, що революції мобільності, як правило, відбуваються раз на століття – 100 років тому Хенрі Форд революціонізував автомобільну промисловість своєю моделлю T, а це означає, що ми готові до наступної.

Молодий японський стартап SkyDrive планує випустити перші літаючі автомобілі у найближчі три роки. Випробування машини в закритому приміщенні пройшли вдало, наступний крок – тестові польоти на відкритому просторі.

Це дасть змогу вирішити проблеми мобільності, використовуючи повітряний простір для перевезення людей у великих містах,  важкодоступних гірських районах та на віддалених островах.

Новий сервіс готується відкрити колишній інженер компанії Toyota Томохіро Фукудзава. Запуск він планує вже в 2023 році, а до 2050-го, на його думку, реально буде долетіти з будь-якого району Токіо по країні за 10 хвилин.

«Ми розглядаємо можливість запустити службу авіаперевезення у великих містах як Осаку або Токіо, з початковими рейсами над морем, оскільки це було б занадто ризиковано одразу літати над натовпами людей», – коментує Томохіро Фукузава.

Пристрій являє собою кабіну діагоналлю 3,5 метра, яка працює на спеціальних акумуляторах. З кожного боку кузова встановлена ​​пара пропелерів, які і піднімають машину в повітря. За словами розробників, SkyDrive зможе розвивати швидкість до 100 км / год.

Перший успішний запуск прототипу під назвою eVTOL з людиною на борту відбувся в минулому грудні. А до 2028 року компанія планує розробити перше повністю автоматичне безпілотне повітряне таксі.

«Новий вид автомобілів може стати початком нової епохи і відкрити нову нішу в світі транспорту», ​​- поділився головний аналітик фінансового конгломерату Morgan Stanley Раджив Лалвані з Japan Times.

Зараз проект фінансується за рахунок інвесторів і японського уряду, яке дуже зацікавлене у випуску повітряного таксі і можливості розвантажити транспортну систему міста.

Нагадаємо, що прототипи повітряного таксі намагаються створити і компанії Boeing, Airbus і Uber. Принципова відмінність SkyDrive в тому, що їх літаючий автомобіль набагато компактніший. Їх перший прототип eVTOL займає всього два паркувальних місця, в той час, як розробкам інших компаній потрібні окремі злітно-посадочні майданчики через великі габарити.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь