Спецпроєкти

Хроніки ультрапробігу єдності «Сталевий гарт 2020». День 6


20 серпня розпочався шостий день всеукраїнського ультрапробігу єдности «Сталевий гарт 2020», у межах якого ультрабігуни за 10 днів подолають 500 км від Дніпра до Києва.

Щодня спортсмени починають свій рух о 6-7 годині ранку та рухаються узбіччями доріг, долаючи дистанцію 50 км у середньому за 5 годин.

Упродовж перших п’яти днів бігуни подолали вже 245 км, пробігши від острова Монастирський у Дніпрі до міста Чигирина. Про перші два дні пробігу можна більше дізнатися у цьому матеріалі.

День 3. Третього дня учасники пробігли 46 км за температури повітря +28°С під яскравим сонцем. Цього разу маршрут такий: село Бородаївка Дніпропетровської області – село Успенка Кіровоградської области. Навантаження та спека давали про себе знати – спортсмени відчували втому, біль у м’язах, декого навіть почали турбувати старі травми.

День 4. На маратонців у Кременчуці чекала міська бігова спільнота, яка долучилася до забігу по місту. Фінішували в місті Світловодську біля пам’ятника героям АТО – там поклали квіти та вшанували пам’ять загиблих захисників України.

Того ж дня один з бігунів, В’ячеслав Панасюк, вирішив не продовжувати забіг та зійти з дистанції у Світловодську через травму коліна. Загалом четвертого дня бігуни подолали 46,5 км.

День 5. Маршрут пролягав зі Світловодська до Чигирина. За словами спортсменів, це був найтяжчий день з усіх днів пробігу: температура повітря сягала +32°, а на розпеченому асфальті – не менше +50°С.

Бігуни змогли подолати 52 км, по дорозі завітавши до покинутого міста Орбіта, де мали жити робітники так і не збудованої Черкаської атомної станції.

Зараз вони прямують від Чигирина до Черкас. Попереду 60 км, а загалом до кінцевого пункту – 255 км.

Мета пробігу

У бігунів доброчинна мета – зібрати кошти на підтримку українських захисників. На купівлю шести мобільних комплексів спостереження потрібно 600 тис. грн, з яких зараз зібрано 7060 грн.

Долучитися до доброї справи та підтримати ультрабігунів будь-якою сумою можна за посиланням.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram