Спецпроєкти

10-річна британка зібрала 50 тисяч фунтів стерлінгів для онкохворих, продавши свої картини


Дейзі Вотт з Англії десять років, і вона вже зібрала десятки тисяч фунтів стерлінгів для доброчинних організацій, що борються з раком.  Уже чотири роки художниця малює картини, які допомагають людям з діагнозом «онкологія».

Усе почалось у 2017 році, коли Дейзі вирішила створити свою першу картину. Таким чином вона захотіла підбадьорити дідуся і бабусю, у яких виявили рак. Мама дівчинки помітила, що картина вийшла особливою, і запропонувала намалювати ще одну таку ж – спеціально для аукціону, де збирали гроші для онкохворих.

Дівчинка зобразила на картині незабудки – на знак пам’яті про тих, хто пішов із життя, – і яскраві квіти для тих, хто переміг рак.

Полотно продали за £ 9,5 тисяч. Виручені кошти передали доброчинним організаціям Firefly і Cancer Research, які допомагають онкохворим.

Відтак понад сто копій цієї картини купили люди з усього світу.

Зараз Дейзі уже десять, і понад усе вона любить малювати квіткові пейзажі. Деякі порівнюють її картини з полотнами Клода Моне, називаючи маленьку художницю «міні-Моне».

Уже понад 20 її полотен розпродані на доброчинних аукціонах. На підтримку пацієнтів з раком зібрано 50 тисяч фунтів стерлінгів (близько 65 тисяч доларів).

Сама Дейзі дуже соромиться, коли її хвалять, і, здається, до кінця не усвідомлює власної обдарованости.

«Я сподіваюся, що пізніше вона зрозуміє, що робить щось особливе. Кожен пенні з продажу картин йде на доброчинність і змінює життя людей», – розповіла її мама Карен.

View this post on Instagram

Happy in her work ❤

A post shared by Daisy Watt (@daisywattart) on

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь