Спецпроєкти

Новий одяг для нових хобі: що носити та чим зайнятися восени


У 2020-му не потрібно йти до вишу, щоб отримати нові скіли або прокачати ті, що вже є. Достатньо мати бажання розвиватися та час для навчання. Оволодіти новою професією, знайти хобі та відраду для душі, накачати кубики на пресі або стати поліглотом рівня Івана Франка – можливо все.  

За шкільною звичкою жага до нових знань пробуджується восени, коли відпустки та літні вечори за келихом просеко вже позаду, а попереду – довгі робочі дні. Щоб тобі  допомогти, разом з ANSWEAR ми зібрали добірку трендових хобі, напрямків навчання та спорту, які варто спробувати цієї осени.

Замість спортзалу

Спорт – це не години рутинного бігу на доріжці чи безкінечні присідання та випади. Існує безліч небанальних його видів, які можуть підійти саме тобі.

Скандинавська хода

Це швидка хода зі спеціальними палицями, корисна для м’язів плечового поясу, спини, пресу, грудей. Таким спортом можна займатися майже всім, навіть тим, хто має зовсім слабку фізичну підготовку, чи не готовий до сильних навантажень через стан здоров’я.

Для скандинавської ходи важливо мати правильне взуття та зручний одяг. Верх не повинен обмежувати рухи, тому варто обирати кофту або футболку вільного фасону, як-от від Nike. Низ не має плутатись під ногами та чіплятися за палиці, тому широкі брюки будуть не найкращим варіантом, на відміну від легінсів, які також можна знайти в новій лінійці Nike. Вони в міру обтягують, мають зручну  резинку на поясі та дозволяють шкірі дихати за рахунок тонкого еластичного трикотажу.

Легінси + кофта Nike

Сквош

Цей вид спорту нерідко обирають люди, які хочуть відволіктися від мільйону дедлайнів та зайвих розмов, адже у сквоші є тільки корт, ти, ракетка та м’яч. Суть гри – відбивати м’ячем у дальню стіну, допоки один із суперників не пропустить удар. Сквош розвиває швидкість реакції та фізичну витривалість. За годину гри можна спалити 900–1500 калорій.

Для сквошу варто обирати легкий одяг, в якому ти зможеш вільно рухатися по корту та вправно управляти ракеткою. Професійні гравці нерідко обирають речі від Nike. У колекціях бренда є великий вибір просторих шорт, майок і футболок.

Шорти + футболка Nike

Плогінг

Одночасно тренуватися та допомагати планеті? Для цього існує плогінг – біг, під час якого спортсмени збирають сміття. За даними фітнес додатку Lifesum, плогінг значно ефективніший від звичайного бігу – завдяки ньому можна спалити на 50–100 калорій більше. До того ж цей соціальний рух стрімко поширюється соціальними мережами: в Instagram вже понад 135 тисяч дописів із хештегом #plogging.

Одяг для плогінгу може бути різним – головне, щоб тобі було комфортно. Зверни увагу на спортивний одяг від Adidas: легінси, футболки та кофти. Бренд потурбувався про твій комфорт та випустив лінійку одягу з тонкого еластичного трикотажу – натурального матеріалу, що не викликає алергічних реакцій та не подразнює шкіру. Завдяки невеликій кількості синтетичних ниток трикотаж чудово тягнеться, завдяки чому шкіра дихає.

Кофта + легінси Adidas 

Табата

Чи не єдине у світі тренування, в якому можна поєднувати аеробні та анаеробні фізичні навантаження. Табата підходить для швидкого спалювання жиру, побудови м’язового корсету та збільшення витривалости. Її суть в тому, що за короткий час потрібно виконати вправи з максимальною інтенсивністю та з мінімальним відпочинком.

Під час тренування працюють усі м’язи верхнього та нижнього корсету. Отже, для занять знадобиться легкий одяг, який не сковує рухи. Осінні дні можуть бути доволі холодними, тому якщо плануєш тренуватися надворі, обирай щось тепліше, як-от у лінійці одягу від Nike.

Брюки + футболка Nike

Фітнес на GoFlo-тренажерах

GoFlo – це вид фітнесу на спеціальних підвісних пружинних ременях. Вправи побудовані таким чином, щоб певна група м’язів постійно була в напруженні, особливо м’язи кора. На тренажері GoFlo можна тренуватися під кутом 45°. Завдяки цьому знімається навантаження із суглобів. 

Фітнес-тренери рекомендують обирати для таких тренувань зручний спортивний одяг із мікроциркуляцією повітря. Зазвичай таке вбрання не сковує рухів і не задирається. З брендом спортивного одягу Adidas твої тренування на GoFlo-тренажерах можуть стати ще й стильними, адже нова лінійка бренда виконана в яскравих кольорах та сучасному дизайні.

Брюки + футболка Adidas 

Замість англійської 

Не посперечаєшся, що англійська – квиток до більших можливостей і перспектив. Проте це не єдина мова, яку варто вивчати. Згідно з дослідженням найуживаніших мов у світі Ethnologue: Languages ​​of the World, що його проводи лінгвістичний портал Vistawide, англійська мова посідає лише четверте місце. Нею розмовляють понад півмільйона людей.

Першу сходинку займає китайська мова, а точніше – мандаринська. Найбільш густонаселена країна світу за рівнем економічного розвитку випереджає більшість країн Європи, тому вміння порозумітися з її жителями може стати цінною навичкою. До того ж у Китаї англійську розуміють одиниці. 

Плюси вивчення китайської мови:

  • найпоширеніша мова у світі;
  • нею спілкуються в Малайзії, Тайвані, Сінгапурі, Індонезії, Таїланді, Брунеї, Філіппінах та Монголії;
  • доступ до спілкування з мільярдами людей на глибшому рівні;
  • вивчення мови не обмежується мовою. Це і культура, і історія, і архітектура, і традиції.

Друга у списку найпоширеніших мов світу – хінді. Нею розмовляють понад чотириста мільйонів осіб, що складає 40% населення Індії. І хоча Конституція Індії визнає 23 мови, саме хінді вважається основною та однією з найстаріших мов.

Плюси вивчення хінді: 

  • можливість доторкнутися до культури та звичаїв Індії, пізнати давню мову брадж;
  • одна із семи мов, які можна використовувати для створення адреси в інтернеті;
  • Індія посідає друге місце за кількістю інженерів і вчених у світі, тож твої навички не пропадуть

Репутацію однієї з найлегших для вивчення мов отримала іспанська мова. Вона ж посіла третю сходинку списку. За звучанням іспанська схожа на інші мови романської групи, але, на відміну, наприклад, від французької мови, слова пишуться і вимовляються однаково. 

Плюси вивчення іспанської мови:

  • можливість читати в оригіналі Вальєхо та Сервантеса;
  • пристрасть та вогонь під час розмови;
  • перегляд іспанських фільмів та серіалів мовою оригіналу;
  • легке спілкування під час подорожей по наймальовничіших куточках світу.

Прокачуймо і м’язи, і скіли

Щороку соціальна мережа для пошуку роботи LinkedIn публікує список найбільш затребуваних навичок. У ході дослідження для формування списку працівники LinkedIn аналізують базу 660+ мільйонів фахівців та 20+ мільйонів робочих місць. Окремо створюється список soft skills, а окремо – hard skills.

Порівняно з минулим роком у список ввійшли деякі нові скіли. Серед soft skills у 2020 році радять підтягнути емоційний інтелект. Саме його додали до минулорічних креативности, адапривности, переконливости та вміння співпрацювати.

Що стосується «жорстких» скілів, тобто технічних можливостей та професійних навичок, 2020-й приніс чимало нововведень. Наприклад, однією із найбільш бажаних навичок співробітників став блокчейн. Попит спеціалістів у цій сфері значно перевищує їхню кількість зараз. Це саме стосується:

  • хмарних обчислень, адже багато компанії воліють працювати у хмарі і потребують людей, які зможуть нею керувати;
  • афілійованого маркетингу, або ж партнерського маркетингу з партнерськими постами в соцмережах і спецпроєктами на сайтах;
  • навичок продажів (так-так, адже головний актив компанії – її продукт, і той, хто вправно продає цей продукт, завжди в ТОПі);
  • створення відео. Не найочевидніша навичка, але, за оцінками Cisco, в 2022 році на відео припадатиме 82% світового інтернет-трафіку і фахівці в цій галузі точно не залишаться без роботи.

Можна безкінечно говорити про важливість для роботодавця твоїх скілів, але не варто нехтувати зовнішнім виглядом. Охайний одяг, невимушений макіяж, доглянуті нігті, чисте взуття – всі ці нюанси доповнюють позитивне враження про тебе та твій досвід роботи, а іноді навіть можуть допомогти отримати роботу. Завжди тримай у думках просте правило: по одежі стрічають, а по уму випроводжають.

Найпоширенішими для офіційно-ділового стилю вважаються чорний, сірий та білий кольори. Наприклад, блуза білого кольору від Mango з актуальними об’ємними плечима може стати твоїм go to варіантом для співбесіди чи ділової зустрічі. Варто доповнити її спідницею довжини міді цієї ж кольорової палітри або класичними завуженими білими брюками.

В одязі темних відтінків зверни увагу на костюми та комбінезони. Останні хоч і належать до стилю casual, в поєднанні з босоніжками на підборах та з мінімалістичними аксесуарами справлятимуть враження не гірше від ділового костюму.

Білі блуза + брюки Mangoа також комбінезон DESIGUAL.

Не проблема, якщо ти не надто прихильна до відтінків білого та чорного. На цей випадок у магазинах є безліч вбрань пастельних кольорів. Для офісу або ділового обіду рекомендуємо звернути увагу на пудровий рожевий. У колекції брендів STEFANEL та Mango ти знайдеш актуальні моделі цього сезону. 

Якщо ти не обмежена дрес-кодом, у новій колекції POLO RALPH LAUREN є стильні сукні та спідниці довжини міді з деніму. Ще кілька століть тому він вважався виключно робочим одягом, але завдяки таким дизайнерам, як Ральф Лорен, джинс став обов’язковим у гардеробі кожної з нас.

Сукні STEFANEL, Mango і POLO RALPH LAUREN. 

Як говорить відоме прислів’я, ніколи не соромся запитувати про те, чого не знаєш. А ми додамо, що нові скіли – це ключ до цікавого та різнобічного життя, і отримувати їх краще в комфортному одязі. На щастя, в магазині ANSWEAR діє літній розпродаж. Усі луки з підбірки ти можеш придбати за зниженою ціною.

Ііііі конкурс!

Вигравай подарункові сертифікати номіналом у 1000 грн від ANSWEAR. Щоб взяти участь:

1) В коментарях до цього посту тегни друга та напиши про ваші плани на осінь: який спорт плануєте спробувати, які скіли прокачати чи на які курсі піти

ііі

2) чекай на результати розіграшу.

П’ять щасливчиків ми визначимо вже 16 вересня за допомогою рандомайзера. Гайда втілювати шалені осінні плани у життя!

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь