Спецпроєкти

У Києві запустять «соціальне таксі» для дітей з інвалідністю


Для перевезення дітей з інвалідністю у вересні в Києві запрацює «соціальне таксі». 

Початково «Інватаксі» запустять як пілотний проєкт для 170 дітей з інвалідністю, які потребують постійної реабілітації. Таксі зможе перевозити дітей до закладів реабілітації, лікарень тощо. Якщо проєкт виявиться ефективним, то соціальне таксі буде доступне для всіх осіб з інвалідністю, які не можуть пересуватися самостійно.

Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда. За її словами, аналогів такого проєкту в Україні немає, тому спочатку місто запускає цю послугу в тестовому режимі.

Для перевезень людей з інвалідністю в місті зараз працює соціальний транспорт, але він не може цілком покрити потребу. Водночас потреба щороку зростає: 2018 року було здійснено 19 364 перевезень для 764 осіб, 2019-го – 20 152 перевезень для 801 осіб. Упродовж першого кварталу 2020 року було здійснено майже 8 тисяч перевезень для 410 осіб.

«Ми розуміємо, що транспортувати дітей з інвалідністю у звичайному громадському транспорті не найлегше заняття. Для таких завдань у нас вже працює соціальний транспорт, який обладнаний для перевезень людей на кріслах колісних та супроводжуючих осіб. Але Київ поки що покривається не повністю, адже близько 8 тис. осіб з інвалідністю потребують спеціалізованого транспортного перевезення. “Інватаксі” збільшить кількість транспортних засобів та дозволить здійснювати більше перевезень і повністю покрити потребу», – зазначила Марина Хонда.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь