Спецпроєкти

Уряд продовжив адаптивний карантин в Україні до 31 жовтня


Кабінет міністр України продовжив адаптивний карантин в Україні до 31 жовтня. Відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду 26 серпня.

Поділ на чотири карантинні зони за рівнем поширення коронавірусу досі чинний. Для «зеленої зони» будуть посилені обмеження: заборонять діяльність дискотек, нічних клубів, розважальних закладів,  закладів громадського харчування з організацією дозвілля.  Також буде заборонено проведення концертів, окрім тих, що їх організовують заклади культури, і тих, у яких концертна діяльність протягом останнього року є основним видом діяльности.

«Збільшення захворюваности на коронавірус змушує нас діяти рішуче», – наголосив премʼєрміністр Денис Шмигаль.

Також органам місцевого самоврядування надано право на доступ до даних електронного сервісу «Дій вдома» з метою поточного контролю осіб, які підлягають самоізоляції чи обсервації або порушили правила карантину.

Було прийнято рішення також про те, що Україна закриває вʼїзд для іноземних громадян з 29 серпня по 28 вересня.

«З огляду на рівень захворюваности ми повинні захистити наших співгромадян та проявити відповідальність перед нашими іноземними партнерами», – наголосив премʼєрміністр Денис Шмигаль.

Обмеження на перетин кордонів не стосуватимуться тих іноземців, які мають дозвіл на проживання, є членамим міжнародних та гуманітарних місій, міжнародних екіпажів тощо. Перелік буде оприлюднено пізніше.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь