Без готівки: в Україні набирає обертів культура безготівкових чайових
З лютого минулого року відвідувачі кафе можуть залишити чайові офіціантам за допомогою терміналів. Такий сервіс запровадив ПриватБанк. Щоби розвинути культуру безготівкових чайових, у серпні ПриватБанк та Visa провели акцію: офіціантам, які зібрали найбільший розмір подяки від клієнтів через термінал, подвоїли суму.
Сервіс електронних чайових запроваджували задовго до карантину. На той час це було просто зручно, тепер стало ще й актуально та безпечно – не потрібно передавати готівку з рук у руки.
Щоби подякувати офіціантові/-ці за гарне обслуговування, потрібно сказати йому про свій намір перед оплатою рахунку. Офіціант обере в терміналі функцію «Оплата з чайовими». Вказана клієнтом/-кою сума чайових прийде на особисту картку офіціанта/-ки.
Популярність сервісу постійно зростає. Наприклад, у серпні безготівкові чайові лишили 56 тисяч разів. Завдяки цьому офіціанти отримали 4,2 млн гривень.
«Зараз ми фокусуємося на тому, щоб донести до кожного клієнта, офіціанта та власника ресторану чи кафе інформацію про зручність та вигоду сервісу безготівкових чайових, – говорить керівник напрямку обслуговування торговельних підприємств Євгеній Васильцов. – Із цією метою у серпні разом із Visa ми провели акцію подвоєння чайових для офіціантів».
В акції взяли участь майже 3500 офіціантів з різних міст України. Для цього вони зареєструвалися на спеціальному сайті та почали збирати безготівкові чайові. За підсумками 19 переможців отримали подвоєння зібраних за місяць чайових.
Ось список закладів, де працюють найкращі офіціанти:
— ресторан The Burger (Київ, Нижній вал, 17/8);
— стейк-хаус GOODMAN (Київ, вул. Жилянська, 75);
— піцерія Domino’s Pizza (Ірпінь, вул. Університетська, 23);
— кафе Honey (Київ, вул. Ярославів Вал, 20А) (одночасно два офіціанти цього заклада стали найкращими);
— ресторан «Публіцист» (Київ, вул. Січових Стрільців, 23А);
— ресторан Normal Art Restaurant (Київ, вул. Антоновича, 81);
— ресторан «Компот» (Київ, вул. Горького, 176);
— кафе Sarra (Київ, пр. Голосіївський, 84)
— кафе Make My Cake (Одеса, Французький бульвар, 21);
— ресторан-пекарня Spezzo (Київ, Русанівська набережна, 8);
— ресторан «Легенда» (Одеса, вул. Івана Буніна, 42) (одночасно два офіціанти цього заклада стали найкращими);
— Hanami restaurant & bar (Київ, пр. Академіка Палладіна, 16);
— кафе «Компот» (Київ, Поштова площа, 3Б);
— ресторан «Одеса-мама» (Київ, вул. Московська, 8);
— сімейний ресторан River Grill (Київ, Русанівська набережна, 3А);
— ресторан «Маяк» (Київ, Дніпровська набережна, 2А);
— ресторан «Mons Pius: Пиво & М’ясо» (Львів, вул. Лесі Українки, 14).