Спецпроєкти

Йдеш у політику не одна: в Україні запустили проєкт на підтримку жінок-політикинь


В Україні стартував проєкт, покликаний підтримати жінок, які йдуть у політику. «Йдеш у політику не одна» має на меті продемонструвати переваги рівноправної участитжінок та чоловіків у політичному житті та висловити підтримку всім жінкам, які балотуватимуться на місцевих виборах 2020 року.

У Facebook з’явилася сторінка проєкту.

"Йдеш у політику не одна" — це проєкт, покликаний продемонструвати підтримку політикиням: тим, котрі тільки розпочинають…

Опубліковано Neodna.org.ua Четвер, 24 вересня 2020 р.

«В Україні 52% населення – жінки, тому ми потребуємо паритетної репрезентації інтересів у політиці», – йдеться в повідомлені на сторінці проєкту.

Частина проєкту – інсталяція. Під Верховною Радою встановили лабіринт, який відтворює шлях жінок у політику. Усередині лабіринту є 8 інтерактивних кімнат. Усі вони знайомлять відвідувачів зі складнощами та стереотипами, з якими мають справу політикині на початку професійного шляху.

Так, перша кімната знайомить із контекстом проблеми. Наступні 6 кімнат створені, щоб занурити відвідувачів в атмосферу бар’єрів, стереотипів та шаблонів. Остання кімната символізує підтримку жінок, які йдуть у політику.

Кожна з кімнат містить авторські роботи відомих українських ілюстраторок, лавреаток українських та міжнародних конкурсів у сфері дизайну Анни Сарвіри, Євгенії Гайдамаки, Тетяни Якунової, Анни Іваненко, Євгенії Полосіної, Варвари Перекрест.

Раніше ми повідомляли, що в Україні вперше запускають дослідження сексуальних домагань на вулицях та в публічних місцях.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь