Спецпроєкти

«СЕАНС» боротьби зі страхами та упередженнями: ONUKA випустила новий трек та кліп на нього


Співачка ONUKA випустила новий трек та кліп на нього про особисті страхи. Прем’єра композиції – гарний привід відверто поговорити зі слухачами на важливі теми і надихнути їх на власні рефлексії про особисте. Разом з прем’єрою кліпу ONUKA ініціює флешмоб #MyСЕАНС: слухачі можуть ділитись у соцiальних мережах історіями про свої страхи і їх подолання, супроводжуючи розповіді хештегом #MyСЕАНС.

Трек

Трек «СЕАНС» створено на початку весни, незадовго до локдауну, що раптово накрив увесь світ. Символічно, що Ната Жижченко і Євген Філатов вирішили зробити паузу у творчості трохи раніше  через події в особистому житті: вони готувалися стати батьками. Саме тому «СЕАНС» – мабуть, найінтимніший трек у дискографії ONUKA за всі шість років. На зміну соціальним меседжам (альбоми «VIDLIK» і «MOZAЇKA») приходить відверта розмову про особисте – страхи.

«СЕАНС присвячений нашому синові Сашкові, написаний з думками про нього. Це сингл про боротьбу з упередженнями та стереотипами. Він про те, що я зараз перебуваю на шляху до чогось більшого, на шляху до перемоги над своїми страхами. І тільки коли вдасться побороти їх, я нарешті буду почуватися гармонійно», – каже Ната Жижченко про композицію.

Відео

Кліп на трек «СЕАНС» – поетична історія про сміливу героїню, яка не боїться дивитися в обличчя своїм страхам. Режисер цієї «історії» – Євген Філатов. Зйомки кліпу проходили на Планерній горі і в лісі поблизу села Ходосівка в Київській області. Для всієї команди вони стали випробуванням – знімальний процес тривав 25 годин. Син Нати і Євгена, якому на той момент тільки-но виповнився один місяць, також був присутній на знімальному майданчику.

«Ми знімали впродовж доби, тому що було вкрай важливо показати, як день переходить у вечір, а потім у ніч – мене дуже надихає гра світла. Шлях, який долає героїня, блукаючи лісом і зустрічаючись із дивовижними істотами, символізує її боротьбу з внутрішніми протиріччями і страхами», – прокоментував режисер кліпу Євген Філатов.

Антураж

Над костюмами для кліпу працювала команда художниці і стилістки Лесі Патоки, на рахунку якої багаторічна робота з ONUKA, Pianoboy, Джамала, The Maneken, Panivalkova та іншими артистами.

«У роботі над костюмами ми продовжуємо тему ресайклінгу, що дуже близька особисто Наті: шукаємо нестандартні варіанти використання старих речей. Багато що для зйомок “СЕАНСУ” ми придбали на барахолках і перетворили на справжні артоб‘єкти. Наприклад, лук зроблений зі старих лиж, а сагайдак – з тубуса для зберігання креслень, який ми декорували штучною шкірою. Не важливо, яку сировину ти використовуєш, цінні ідея і реалізація, а вийшло дуже круто! Я зберігаю лук і стріли зі зйомок кліпу і, думаю, ми iз задоволенням продамо їх якось на доброчинній барахолці», – розповіла Леся Патока.

Новий трек увійде в майбутній альбом «СЕАНС». У ньому буде 10 композицій. Акцент у новому альбомі буде на електронному звучанні. Цю концепцію розвиває і незвичайна прем’єра синглу «СЕАНС»: виходить одночасно оригінал і ремікс українського електронного музиканта і продюсера Koloah.

 

Раніше ми розповідали, що український електронний гурт TVORCHI випустив третій альбом «13 waves». Його музиканти вперше писали відокремлено один від одного.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь