Спецпроєкти

5 доказів того, що щастя – у простих речах


Щоб відчути себе щасливим, зовсім не обов’язково бути мультимільйонером чи дивитися на світ з обкладинок глянцю. Фільми з друзями, улюблені страви та спонтанні подорожі за місто на вихідні – значно крутіше, ніж усі гроші світу в одній кишені. Разом з брендом «Стожар» ми хочемо довести, що щастя – у дрібницях. 

Тренування

Ми не відкриємо для вас жодну з Америк, якщо скажемо, що фізична активність покращує настрій, зміцнює здоров’я і взагалі має входити до ваших щоденних must do ритуалів, бо це супер корисно. Регулярні тренування покращують роботу серцево-судинної системи, нормалізують артеріальний тиск та баланс холестерину. 

Крім цього, спорт також має позитивний вплив на ментальне здоров’я. Так, наприклад, виконуючи вправи, людина може відволіктися від проблем та отримати свою дозу ендорфінів. А ще фізична активність подовжує життя. 

Здорова та смачна їжа

Ресторанні фокаччі з буратами це, звісно, добре, але хіба вони зможуть замінити мамин супчик? А бабусині галушки? Навряд чи. Є у домашніх стравах свій шарм, хто б там що не казав. До того ж, готуючи вдома, можна обирати для своїх страв натуральні продукти.

Нещодавно бренд «Стожар» компанії Kernel представив нову лінійку Fusion-смаків на основі натуральної горіхової, кунжутної, конопляної та гарбузової олії з додаванням різних приправ. 

Так, наприклад, овочевий салат можна заправити олією «Лимон та базилік», для червоного м’яса  підійде «Суміш перців», риба смакуватиме з олією «Базилік та розмарин», а для легких закусок ідеально пасуватиме «Часник та базилік». І корисно, і смачно.

Що такого особливого в кожній з олій? Перевагами горіхової є вміст вітамінів групи B та фолієвої кислоти, кунжутна олія містить сезамол, конопляна олія багата на фітин, що стимулює кровотворення, а гарбузову олію взагалі називають «чорним золотом» через широкий спектр корисних властивостей. 

Отже, виявляється, робити страви кориснішими не так складно.  

Фільми

Погодьтесь: кіно вигадали для того, щоб людина змогла відволіктися від рутини.  І ця насолода примножується, якщо дивитися фільми про щось приємне, наприклад, про вишукані страви та незвичні кулінарні поєднання. Щоб ви не витрачали забагато часу на пошук тієї самої стрічки, радимо декілька цікавих варіантів. 

«Шеф» (2012 рік)

«Шеф» – це гастрокомедія про кухаря Жакі, який змалечку фанатіє від приготування їжі. Він любить експериментувати та вигадувати нові поєднання, проте багато шефів не сприймають його ідей. Жакі постійно змінює роботу, а дружина вимагає, щоб він забув про свої амбіції та просто заробляв гроші, адже скоро вони стануть батьками. Врешті герой влаштовується маляром, проте його душа продовжує прагнути кулінарної реалізації. 

«Прянощі та пристрасті» (2014 рік)

У центрі сюжету – родина молодого індійського кухаря Хассана, яка вирішує відкрити ресторан своєї національної кухні у невеликому французькому містечку. Усе б нічого, але навпроти їхнього закладу давно працює французький ресторан, який вважається улюбленим місцем тамтешніх гурманів. Що чекати Хассанові: суперництва чи співпраці?

«Смак життя» (2007 рік)

Головна героїня Кейт Армстронг – успішний шефкухар. Проте її життя кардинально змінюється після того, як вона береться опікуватися своєю племінницею Зої. У цей час помічником Кейт на кухні стає хлопець на ім’я Нік. Згодом між героями спалахують почуття, а службовий роман розвивається на тлі найвишуканіших страв та неординарних кулінарних поєднань. 

«Подорож» (2010 рік)

У центрі комедії – два друга, які одного разу вирішили влаштувати собі справжній гастротур, відвідуючи різні міста та заклади у своїй країні. Часу буде вдостать не тільки на дегустації, але й на різноманітні приколи, суперечки та обговорення всього на світі. 

«Тост» (2010 рік)

Ця стрічка основана на реальних подіях та розповідає про життя хлопчика Найджела Слейтера, якого сьогодні знає чи не весь світ. Мати головного героя не часто радувала його різноманіттям страв. Пік її вишуканости – тости та консерви. Після смерти матері батько Найджела одружується вдруге. Щоб присоромити мачуху, хлопець починає застосовувати всі свої вроджені кулінарні таланти. 

День діджитал-детоксу

Соцмережі транслюють нам ідеальне життя інших і змушують весь час порівнювати себе з ними. Від цього страждає самооцінка та погіршується настрій. Щоб не впадати у відчай від чергових відфотошоплених селфі, дуже важливо інколи влаштовувати собі діджитал-детокс – дні без чужих сторіз та постів у стрічці. Проведіть оффлайн-вечірку чи почитайте улюблену книжку. Зробіть із цього особливий ритуал та просто отримайте задоволення від життя. І не забувайте, що готувати смачні страви – і корисно, і приємно!  

Подорожі

Додати у своє повсякденне життя невеликі подорожі не тільки приємно, але й корисно. Ось вам декілька місць, куди можна поїхати на вихідні за новими емоціями.

Ландшафтний парк «Буки»

У селищі Буки є мальовничий парк – must visit цієї осени. Тут відбувається багато екскурсій, а пам’ятники, за словами місцевих, можуть похизуватися чарівними властивостями. У парку можна відвідати невеликий зоопарк чи влаштувати фотосесію.

Актівський каньйон

Актівський каньйон входить до переліку природних див України, а восени він особливо гарний. Висота скель тут сягає 50 метрів, що дорівнює 20-поверховому будинку, а загальна площа каньйону перевищує 250 гектарів. Сюди можна їхати не тільки за панорамними краєвидами та новими світлинами для соцмереж, а й для того щоб зайнятися духовними практиками (за часів Скіфії каньйон вважався справжнім місцем сили).

«Долина страусів»

Екокомплекс «Долина страусів» розташований за 40 кілометрів від Києва. Ферма вважається однією з найбільших в Україні: тут мешкає приблизно 450 птахів. У «Долині страусів» можна приєднатися до екскурсії чи разом з дітьми відвідати мінізоопарк, а після насичених прогулянок завітати в місцевий ресторан. 

Радомишль

Можна влаштувати собі романтік-тріп та втекти за Київ, наприклад, на Житомирщину, де є замок-музей «Радомисль». Тут в атмосфері Середньовіччя влаштовують романтичні вікенди та проводять екскурсії, а зупинитися пропонують прямо у вежі. На території також є музей домашньої ікони, трапезна на ландшафтний парк з декількома водоспадами. 

Оптимістична печера

Усі, хто любить активний відпочинок, можуть влаштувати собі кейвінг-тріп. Найкраще місце для цього – Оптимістична печера, яку вважають найдовшою у світі, бо її протяжність сягає 256 кілометрів. Для туристів пропонують декілька маршрутів на вибір: тут проводять як легкі ознайомчі екскурсії, так і екстремальні для найвитриваліших. 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь