Спецпроєкти

Анджеліна Джолі працюватиме над книжкою для підлітків. Про що вона буде?


Анджеліна Джолі та міжнародна правозахисна організація Amnesty International готують спільну книжку для підлітків, яка розповість про їхні права та як на них претендувати, незалежно від обставин і місця проживання.

Автори книжки «Знай свої права (і заявляй про них)» працюють над виданням спільно з дітьми, молодими людьми та адвокатесою з прав дитини Джеральдін ван Бюрен – однією з авторок Конвенції ООН про права дитини.

Ідея створити видання виникла через спільне занепокоєння тим, що діти та дорослі часто не поінформовані про власні права, а тому залишаються беззахисними під час їх порушення.

Книжку вперше опублікують у вересні 2021 у Британії.

«Сьогодні молоді люди готові змінювати світ. Але на їхньому шляху стоять дезінформація дорослих, недостатня обізнаність про права та незнання того, як застосовувати ці права у власних країнах і обставинах. Ми маємо розширити їхні можливості та надати їм інструменти для посилення боротьби. Amnesty, Джеральдін і я сподіваємося передати ці книжки в руки молодих людей, щоб ті могли носити їх із собою та використовувати. Ці книжки мають не просто інформувати, але й активізовувати і захищати там, де це необхідно», – повідомила голлівудська акторка Анджеліна Джолі.

Книжка звертається до дітей старших за 13 років і розповідає про основні групи прав та шляхи їх застосування у реальному світі щодо таких питань, як свобода слова, гендерна та расова рівність, здоров’я, клімат та стале довкілля. Кожна група прав проілюстрована реальними історіями дітей-активістів з усього світу та супроводжується їхніми словами.

Видання також розповідатиме дітям, як можна претендувати на власні права.

«Ми в Amnesty раді спільній праці з Анджеліною Джолі, Джеральдін ван Бюрен та молодими людьми з усього світу над створенням цієї потужної книжки. Цей проєкт був необхідний, тому що Конвенція ООН про права дитини надала дітям унікальний набір прав», – сказав Нік Паркер, видавець та голова департаменту з літературних зв’язків у Amnesty International.

Раніше ми розповідали про «Кінець епохи потре*лядства»книжку про відповідальне споживання. Одна сторінка книжки та листівка-вкладиш створені з біорозкладного паперу з насінням. Таким чином з видання читачі можуть виростити рослину, а живу листівку надіслати друзям.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь