Спецпроєкти

До 2030 року весь громадський транспорт в Україні планують замінити на електричний


До 2030 року в Україні планують повністю замінити весь міський громадський транспорт на електричний. Очевидно, що за цей час планують і створити відповідну інфраструктуру. Це робитимуть в межах Національної транспортної стратегії.

Про плани розповів міністр інфраструктури Владислав Криклій під час Global e-Mobility Forum.

«Ми підтримуємо використання в містах екологічних видів транспорту, зокрема міського електричного та електромобілів. Національною транспортною стратегією України до 2030 року передбачено, що міста замінять свій автопарк на електробуси, і буде створено відповідну зарядну інфраструктуру для них. У цьому напрямі ми зараз активно співпрацюємо з міжнародними фінансовими організаціями і готуємося до реалізації другої фази спільного проєкту з ЄІБ “Міський громадський транспорт України ІІ”, який передбачає оновлення парків громадського транспорту у різних українських містах і заміну їх виключно на електротранспорт», — пояснив Криклій.

Міністерство розробляло проєкт стратегії розвитку автомобільної промисловості спільно з бізнесом і громадськістю.

Стратегія передбачає підтримку вітчизняного виробництва електрокарів і популяризацію приватного та громадського електричного транспорту.

Міністр додав – відомство підтримує продовження дії звільнення від сплати ПДВ на ввезення до України електромобілів і у свій час доклало багато зусиль для скасування цього мита та ПДВ на електрокари.

Раніше ми розповідали, що електрокари набирають популярності серед українців: все більше людей відмовляються від звичних засобів пересування, обираючи екологічніші альтернативи. За 6 місяців 2019 року в Україні придбали і зареєстрували на 58% більше електроавтівок, ніж за цей період 2018 року.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь