Спецпроєкти

Груповий секс, фетиші та підкорення. Сексуальні фантазії, яких не варто соромитись


Багато людей соромляться своїх внутрішніх еротичних думок. Сучасні дослідження доводять, що мати сексуальні фантазії – це адекватний прояв здорової людської сексуальности.

Розповідаємо, які еротичні фантазії є найпопулярнішими та що лежить в основі кожної з них.

Чому це нормально

У всіх є сексуальні фантазії. Те, що колись вважалось збоченням та невротичним проявом нездорової сексуальности, нині вважається нормальною складовою нашого повсякдення.

Щобільше ми обговорюємо та нормалізуємо нашу сексуальну фантазію, то менше ми звинувачуватимемо себе за недопустимі, на нашу думку, сексуальні думки.

До еротичних фантазій належить секс зі своїм партнером/-кою, залучення до нього незнайомців або людей тієї ж статі, груповий та насильницький секс, табуйовані та заборонені дії.

Незвичайні сексуальні мрії викликають занепокоєння лише тоді, коли стають компульсивними та переносяться в життя. Це може відбуватися у людей, які не розмежовують думки та поведінку.

Що каже статистика

Найчастіше люди думають про секс у період статевого дозрівання, та частота сексуальних мрій знижується з віком та досвідом.

Чоловіки фантазують або думають про секс приблизно 7 разів на день, тоді як жінки, роблять це 4 рази на день. Чоловічі фантазії містять більше візуальних образів та чітких анатомічних деталей, тоді як жіночі більш насичені емоціями та сюжетними лініями.

Сексуальні фантазії починаються для більшости людей в 11-13 років. В одному дослідженні 57% хлопців та 42% дівчат віком 14-15 років розповідають, що думали про секс за 5 хвилин до початку цієї розмови. 

Опитування виявило, що чоловіки фантазують про груповий секс більше, ніж жінки (42% чоловіків у порівнянні з 10% жінок).

Секс з незнайомкою/-цем також частіше уявляли чоловіки (33% чоловіків проти 25% жінок). 

Однакова кількість чоловіків і жінок повідомляли про сексуальні фантазії з відомими особами.

Про секс із людиною тієї ж статі або ж насильницький секс фантазували частіше жінки.

У 2018 році американський секс-педагог із Інституту Кінсі Джастін Леміллер провів масштабне опитування та виділив декілька найпопулярніших еротичних фантазій. Про них розповідаємо нижче.

Секс із багатьма партнерами: утрьох, оргії та gangbang

Груповий секс – найпоширеніша еротична фантазія. Для більшости людей такі думки є захоплюючими, адже здається, що ви головна зірка цього секс-заходу та знаходитесь в центрі уваги. 

Ідея про те, що кілька людей бажають кохатися з вами, може дуже збуджувати. До того ж думка про секс із багатьма партнерами одночасно створює яскраві сенсорні враження. Під час процесу людина відчуватиме набагато більше запахів, смаків, дотиків, погладжувань та звуків, аніж у парному сексі.

Також подібні фантазії можна пояснити потягом до всього нового. Якщо ви довгий час маєте лише одного/-у партнера/-ку, можете знудитися і бажати урізноманітнити сексуальне життя. Якщо ви часто фантазуєте про груповий секс, це може сигналізувати, що реальне сексуальне життя стало передбачуваним та ви бажаєте отримати нові враження.

Сила, контроль і грубий секс

Садизм і мазохізм, рабство та дисципліна, домінування та підкорення займають друге місце за популярністю серед еротичних уявлень.

Дослідження виявило, що зґвалтування та жорстокий секс є поширеною сексуальною фантазією як серед чоловіків, так і серед жінок. Однак ці фантазії жодним чином не означають, що людина насправді бажає бути зґвалтованою.

«Ідея сексуального підпорядкування може викликати збудження у людей, які завжди контролюють те, що відбувається у спальні. Або ж контролювання може цікавити  людину через табуйовану природу грубого сексу та почуття авторитету», – коментує секс-тренерка Джиджі Енгл.

Згідно із результатами згаданого дослідження, жінки фантазують про грубий і жорстокий секс частіше, ніж чоловіки.

Деякі вчені вважають, що жінки фантазують про примушення до сексуальної діяльности через викликану суспільством провину. Ось це дослідження підтвердило гіпотезу та виявило – жінки з високим рівнем сексуальної провини частіше повідомляють про фантазії на тему перемоги, домінування та безпорадності.

А ось інше дослідження показує, що жінки, які повідомляють про примусові сексуальні фантазії, мають більш позитивне ставлення до сексуальности, що суперечить гіпотезі про вину.

Новизна, пригоди та різноманітність

Секс на пляжі або на вершині гори, в туалеті літака або у темному парку. Поширені фантазії пов’язані із новою сексуальною активністю, наприклад, анальним або оральний сексом або ж сексом в новому місці.

«Почуття першого зіткнення з невідомістю дає вам захоплюючий адреналіновий сплеск. Для деяких людей збудження пов’язане з цим відчуттям екстриму», – стверджує секс-педагогиня Кассандра Коррадо.

У довготривалих стосунках збереження новизни є головним для боротьби з нудьгою в спальні та підтримання активного сексуального життя. Спроба чогось нового у ліжку або поза ним є класним способом відновлення пристрасти.

Табу, вуаєризм та фетиші

«Є різні причини, через які є табу можуть здаватися привабливими. Дуже часто ми хочемо отримати те, що здається нам забороненим.

Така поведінка лежить у основі психологічного явища, яке називається реактивністю

До поширених табу відносять також вуаєризм (спостереження за тим, як інші люди займаються сексом без їх відома чи згоди) та ексгібіціонізм (оголення статевих органів). Хоча це може бути темою для фантазування, але в реальному житті така поведінка є девіантною та забороненою», – розповідає Джастін Леміллер.

Немоногамія

Відкриті стосунки та поліаморія стають все більш популярними та можуть бути здоровими та щасливими. 

Бажання немоногамних стосунків полягає не лише у сексі, але і в задоволенні різних емоційних потреб. Іноді відкриті стосунки приваблюють людей, якщо одному партнеру важко задовольняти людину повністю у всіх сферах.

До того ж, думки про немоногамію можуть бути пов’язані із сексуальними фантазіями про груповий секс. 

Пристрасть і романтика

Виявляється, тривалі прогулянки пляжем, вечері при свічках та зоровий контакт під час занять любов’ю – не просто романтична гіпербола. Все це є частиною фантазій багатьох людей.

Відчувати себе бажаними та емоційно пов’язаними з іншими є однією з основних потреб. Наявність партнера, який захоплюється вами – чудовий спосіб задовольнити потребу в соціальній приналежності та близькості.

Еротичні фантазії – нормальна частина нашого життя, і деякі з них можуть залишатися тільки в думках.  Не треба соромити себе за такі уявлення.  Якщо ж почуття провини, тривоги чи збентеження дуже сильно непокоять вас, то краще звернутися до спеціаліста.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь