В Японії з’явилося рослинне м’ясо, що зберігається без холодильника. Його можна замовити поштою
Японська компанія Muji випустила лінійку закусок з рослинного м’яса. Їх можна зберігати при кімнатній температурі.
Про це повідомляє Fast Company.
Бренд планує продавати фрикадельки, котлети для бургерів, фарш і тонко нарізані шматочки м’яса у вакуумних упаковках. Коштуватиме таке задоволення по 2,75 долара. Уся продукція повторює смак і текстуру справжнього м’яса, але складається переважно із соєвих бобів.
Купити рослинне м’ясо можна буде від початку листопада в інтернет-магазині компанії і в магазинах у Японії. Використовувати продукти дуже просто: м’ясо не потрібно розморожувати і можна зберігати без холодильника.
У Muji сподіваються, що новинки допоможуть задовольнити попит на рослинне м’ясо, який до 2050 року збільшиться майже у два рази внаслідок росту населення до 10 млрд осіб.
Для виробництво продуктів з рослинного м’яса потрібно менше води, воно скорочує викиди вуглекислого газу. На думку Міжурядової групи експертів зі зміни клімату, перехід на переважно рослинну дієту дозволить скоротити глобальні викиди вуглецю на 8 млрд тонн на рік до 2050 року.
Раніше ми розповідали, що українська компанія Eat Me At випустила на ринок рослинне м’ясо. Воно має вигляд фаршу і за смаковими властивостями нічим не відрізняється від м’ясної продукції.