Спецпроєкти

Користувачів Pokémon GO використовували заради фото. Але кінцева ціль доволі корисна


Американська компанія Niantic, яка розробляла гру Pokémon GO, продовжує працювати з технологіями доповненої реальності. Нова розробка компанії – це тривимірна карта світу.

Про це повідомляє Techcrunch.

Щоб реалізувати цей проєкт, вони купили стартап 6D.ai, який займається розробкою хмарного картографічного програмного забезпечення з доповненою реальністю.

Водночас компанія Airbnb уже зацікавилася цією технологією, адже за її допомогою можна буде отримати тривимірну інформацію про будь-яке місце – для цього потрібно просто піднести смартфон до звичайної карти. З моменту покупки 6D.ai компанія Niantic займалася інтеграцією цієї технології у свою платформу, доповнюючи її власними розробками. У випробуваннях цих розробок допомагали користувачі.

Компанія закликала гравців в Pokémon GO фотографувати різні історичні та цікаві місця у своїх містах. Таким чином збиралися візуальні дані для нової тривимірної карти.

Niantic має намір створити повноцінну тривимірну карту світу, інформація в ній буде постійно оновлюватися. Цей проєкт фінансується з коштів, що надходять з Pokémon GO. За 2020 рік гра вже принесла понад 1 млрд доларів – це суттєві інвестиції в розробку нової мапи світу.

Раніше ми розповідали, що американська компанія The Walt Disney розробила робота, який імітує рухи обличчя людини, зокрема моргає та мимохіть рухає головою.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь