Спецпроєкти

Snapchat запустив функцію коротких відео, схожу на TikTok


Соцмережа Snapchat запустила нову функцію Spotlight. Вона дозволяє переглядати короткі відео у вертикально прокручуваній стрічці. Користувачі помітили, що структура та сама ідея функції подібна до відомого китайського застосунку TikTok.

Про це йдеться у блозі Snapchat.

Там повідомили, що нова функція має урізноманітнити контент користувачів платформи. Snapchat застосує спеціальні алгоритми для підбору найцікавішого контенту, який буде відображатися користувачам індивідуально.

Як це працює

Ролики з’являються в новій вертикально прокручуваній стрічці і підбираються з урахуванням різних чинників, зокрема:

  • скільки людей вподобали той чи той допис;
  • скільки було часу витрачено на її перегляд;
  • скільки ділилися нею з друзями.

Будуть враховуватися і негативні чинники, наприклад, якщо користувачі швидко зупиняють перегляд ролика або перегортають його навіть не почавши відтворення. Завдяки такому підходу можна буде поступово адаптувати стрічку до кожного конкретного користувача на основі його смаків. Схожим чином у TikTok формується вкладка рекомендацій.

У Spotlight немає можливости обговорення контенту. Ймовірно, це допоможе Snapchat уникнути труднощів з модерацією коментарів. Публікувати на сервісі можна вертикальні відео тривалістю до 60 секунд, доповнюючи їх візуальними ефектами та музикою з власної бібліотеки сервісу. Опубліковані ролики залишатимуться у стрічці, доки їх не вилучить автор.

Сервіс планує мотивувати користувачів на створення вірусних роликів грошовими винагородами, які будуть розподілятися між авторами популярного контенту. Зараз стрічка Spotlight вже доступна в Snapchat для Android і iOS в США, Канаді, Австралії, Новій Зеландії, Великобританії, Ірландії, Норвегії, Швеції, Данії, Німеччини та Франції. В інших країнах нову функцію запустять пізніше.

Раніше ми розповідали, що тепер для пошуку допису в Instagram не потрібно знати, якими хештегами його описав автор. У соцмережі з’явився пошук за ключовими словами.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь