Спецпроєкти

У Китаї розробляють технологію, яка заряджатиме смартгодинники від рухів людини


Науковці Китайського університету Гонконгу розробляють новий метод отримувати енергію від рухів людини. Цю технологію можуть використовувати для підзарядки розумних годинників або іншої натільної техніки.

Про це повідомляє портал Gizmochina.

Як це працює?

У лабораторії під час випробувань розробили пристрій, який імітує рухи руки при ходьбі. Виявилося, що пристрій може збирати енергію від руху. Він використовує дуже компактний генератор, який складається з менш ніж 10 компонентів, зокрема блоку захоплення руху і блоку вироблення енергії. За його допомогою вчені намагаються збирати енергію, що її генерує людина під час руху.

Дослідження розпочали на початку цього року, після того як у всьому світі виник ажіотаж на натільні пристрої. Останнім часом індустрія розумних годинників та інших подібних пристроїв зросла і, як очікується, зростатиме ще більше після пандемії. 2019 року ринок натільних пристроїв виріс на 20,65 млрд доларів США, а до 2027 року, за прогнозами, він досягне 96,31 млрд доларів США.

Крім того, ця категорія також стає все більш орієнтованою на здоров’я: виробники обладнання пропонують функції, які допомагають користувачам відображати рівень кисню у крові, частоту серцевих скорочень, режим сну і багато іншого. Нині першочерговим завданням розробників таких пристроїв є збільшення часу автономної роботи. Тож технологія, яку розробляють наразі вчені, може стати сходинкою до пристрою, який взагалі не доведеться заряджати.

Раніше ми розповідали, що згідно з дослідженнями міжнародної платформи для маркетингу додатків Adjust, наприкінці березня 2020 ринок застосунків просів (через скорочення витрат на маркетинг), але потім почав стрімко відновлюватися. Уже у квітні можна було помітити інтенсивне зростання мобільних ігор (43%), застосунків для бізнесу (105%) і доставки їжі (73%).

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь