Спецпроєкти

У Канаді придумали, як обробляти врожай за допомогою бджіл. Як це працює?


Канадська компанія з виробництва с/х технологій Bee Vectoring Technology (BVT) впроваджує до Європи систему обробки с/х рослин за допомогою бджіл.

Про це повідомляє портал What’s new in farming.

Система працює так: перед вилітом з вулика бджоли проходять крізь лоток з порошком, що містить сприятливий для бджіл грибковий активний інгредієнт. Потім вони передають спори цього інгрідієнту кожній рослині, на яку сідають.  Так, завдяки інгредієнту Clonostachys rosea рослини справляються з руйнівними хворобами. Органічний фунгіцид знищує гриби, які можуть зіпсувати врожай.

Підхід уже отримав схвалення Агентства з охорони довкілля США як перший спосіб захисту рослин за допомогою бджіл. Цей процес цілком природний, не вимагає додаткового використання води і нешкідливий для бджіл, тварин і людей.

Випробування системи BVT на полуниці за три роки показали підвищення врожайности на 18%. Дослідники також помітили поліпшення здоров’я рослин і збільшення терміну зберігання зібраного врожаю.

Раніше ми розповідали, що у Швеції відкрили перший у світі McHive – заклад для бджіл. Ініціатива – це така собі подяка шведським ресторанам McDonald’s, на дахах яких є вулики для комах.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь