Спецпроєкти

У Європі можуть вимкнути доступ до Facebook: ЄС вводить нові правила для техгігантів


Єврокомісія хоче врегулювати та обмежити можливості технологічних гігантів Facebook, Amazon, Google тощо на ринку.

Про це повідомляється в публікації DW.

Згідно з повідомленнями декількох ЗМІ, Європейський Союз має намір встановити суворі правила для технологічних гігантів, а за порушення передбачити великі штрафи. Єврокомісія вже працює над документами щодо цього.

Наприклад, компанії можуть бути оштрафовані до 10% від їхнього річного обороту за порушення правил конкуренції. Водночас технологічним гігантам може бути цілком заборонений доступ на ринок ЄС за «серйозні і неодноразові порушення закону».

Компанії повинні будуть інформувати ЄС про будь-які заплановані злиття або поглинання. Певні види даних передаватимуться регулюючим органам і конкурентам.

Facebook й інші компанії попередили, що посилення регулювання може спонукати їх піти з ЄС. Своєю чергою це може коштувати робочих місць і заблокувати доступ до соцмережі користувачам з ЄС.

Раніше ми розповідали, що запуск криптовалюти Libra від Facebook заплановано на січень наступного року. За інформацією, валюту запустять у ще більш обмеженому форматі, ніж планувалося раніше. Спочатку запустять тільки криптовалюту, прив’язану до долара. Решта таких валют і мультивалютний токен будуть запущені пізніше.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь