Спецпроєкти

Новий рік на дивані: як в умовах карантину святкувати весело


Пандемія диктує нові умови. Але коронавірус зовсім не скасовує Новий рік та Різдво! Ми наполегливо рекомендуємо не ризикувати своїм здоров’ям та утриматися від масових заходів.

Проте цьогоріч є безліч веселих онлайн-атракцій, які допоможуть святкувати весело та створять новорічний настрій навіть за умов, якщо ви чекатимете на Новий рік на дивані. Ми зібрали найцікавіші з них.

Віртуальні зустрічі із Санта Клаусом

Пам’ятаєте, як у дитинстві на ялинках у дитсадку та школах до вас приходив Дід Мороз, проводив конкурси та дарував подарунки? 2020-й – нова реальність. Тож тепер у вас знову є нагода зустріти різдвяного діда тет-а-тет.

Деякі з віртуальних активностей відбуватимуться у формі персонального дзвінка Санта Клауса у Zoom. Дзвінки зазвичай тривають від 5 до 10 хвилин. Ймовірно, це ідеальна тривалість, щоб утримати увагу гостя та обговорити важливі питання. Інші віртуальні зустрічі із Сантою представлені у формі живих сесій у Facebook.

Лапландія Санти – відеодзвінок із Сантою з Лапландії (від офіційної святкової компанії Santa’s Lapland)

Зустрічайте Санту – привітання від віртуального Санти за підтримки поліції Великої Британії.

Зустріч з Дідом Морозом – тут новорічний дід телефонуватиме вам зі свого Гроту. Має красивий вигляд!

Магазин Selfridges влаштовує багато різдвяних онлайн-активностей: дзвінки від Санти, вікторини та трансляції.

AskSanta.com – перший у світі віртуальний Санта-Клаус зі штучним інтелектом. Його вже відвідали діти з понад 170 країн.

Віртуальні різдвяні ярмарки

Різдвяні ринки у Європі мають бути закриті цьогоріч. Проте деякі країни дають можливість відвідати віртуальні різдвяні події. Деінде можна знайти багато активностей: спробувати приготувати глінтвейн, послухати різдвяні гімни і купити новорічні сувеніри.

Різдвяний ярмарок Virtual Bath

Віртуальна різдвяний ярмарок в Оксфорді 2020

Королівський валлійська ярмарок (Велика Британія)

Трансляція з Лапландії

Ймовірно, цьогоріч (можливо, як і всі минулі роки) вам не вдасться поїхати в Лапландію. Однак ви можете завітати в гості до Санти віртуально. На YouTube є пряма трансляція відео, щоб ви могли побачити, чим він та його помічники займаються.

Різдвяні віртуальні тури

Святкові вогники, різдвяні інсталяції, нарядні ялинки – невід’ємний атрибут новорічного настрою. Проте зрозуміло, що в умовах карантину їхати в різдвяну подорож – така собі ідея. Та й у своєму місті ходити в місця великого скупчення людей доволі небезпечно. Тож у всьому світі влаштовують віртуальні різдвяні тури новорічними атракціями. Ось найяскравіші з них:

Різдвяний тур Стокгольмом. У межах одногодинної вечірньої екскурсії гості можуть побачити різдвяні вогні столиці Швеції, мальовничі вулички Старого міста Стокгольма і відомі історичні будівлі, такі як Будинок парламенту і Королівський палац.

Різдво в Нью-Йорку. Цей 90-хвилинний віртуальний тур у прямому етері приведе людей до одних з найвідоміших місць відпочинку в місті.

Святковий Відень. У цьому турі мандрівники можуть приєднатися до різдвяного казкового туру, щоб побачити красиво освітлені історичні будівлі Відня.

Єврейський квартал Єрусалиму. За 39 доларів віртуальні мандрівники можуть відправитися у єврейський квартал Єрусалиму в межах екскурсії в реальному часі, яка починається біля Сіонської брами, стародавніх воріт, що ведуть до Старого міста.

Різдвяний Гонконг. Ця віртуальна країна чудес – частина зимового фестивалю в Гонконзі 2020 року, загальноміського свята, очолюваного Радою з туризму Гонконгу. Тур переносить відвідувачів на площу Статуї – історичне громадське місце в самому серці міста.

Віртуальний тур Берліном. 360-градусний тур різдвяним ярмарком палацу Шарлоттенбург у Берліні також ідеально підходить для святкування Нового року та Різдва.

Жодного «Блакитного вогника»!

Ми здивовані, але, виявляється, що сидіти за новорічним столом можна і без пісень Софії Ротару та Ірини Білик. Ось підбірка різноманітних відеопроєктів, які доповнять приємну атмосферу свята.

Годинний концерт із церкви Святого Павла в Лондоні. Він містить музику, скетчі та різдвяні привітання. Дуже красиво!

Оперне виконання «Попелюшки» від італійського композитора Джоаккіно Россіні.

Короткометражна анімація «Мати Раздва». Дуже милий новорічний мультик.

Знаменитий «Лускунчик» від New York City Ballet можна відвідати віртуально.
Відео різдвяного хору. У них на каналі багато різдвяних пісень у чудовому акапельному виконанні.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь