Спецпроєкти

Платні функції та голосові чати: які зміни чекають на користувачів Telegram


Засновник Telegram Павло Дуров оголосив, що платформу Telegram почнуть монетизувати. Це потрібно для того, щоб покрити витрати компанії на трафік та сервери. Основні функції та останні нововведення залишаться безкоштовними.

Про це Дуров повідомив у своєму Telegram.

Засновник месенджера наголосив, що платформа робитиме це «ненав’язливо» і зміни істотно не відчуватимуться для більшости користувачів.

«Усі поточні сервіси Telegram залишаться безкоштовними. Окрім них, ми запропонуємо додаткові функції для бізнес-команд і користувачів з розширеними потребами. Деякі із цих нових функцій будуть ресурсоємними і, як наслідок, стануть платними. Звичайні користувачі завжди користуватимуться платформою безкоштовно», – повідомив Дуров.

За словами засновника, особисті та групові чати залишаться вільними від реклами, а от власникам каналів розробники запропонують власну рекламну платформу. Дуров зазначає, що це принесе вигоду і користувачам, і месенджеру.

Окрім цього, деякі стікери з розширеними можливостями стануть платними, а їхні творці отримуватимуть частину грошей від продажу. Завдяки цьому підходу месенджер залишиться «незалежним, збереже свої цінності і запропонує світові приклад технологічної компанії нового типу».

Коли ці зміни почнуть діяти – не зазначається, але на цьому нововведення не закінчуються.

23 грудня на офіційному сайті розробники повідомили, що додали нові функції в Telegram.

Голосові чати

У будь-якій групі тепер можна запустити голосовий чат у реальному часі. Спілкування у ньому можна проводити паралельно зі звичайним листуванням.

«На відміну від голосових дзвінків, учасникам не потрібно зідзвонюватися: голосовий чат відкритий для них постійно. Він може служити віртуальним офісом, майданчиком для неформальних розмов, які не залишаться в історії повідомлень, чи навіть місцем для нових знайомств, особливо якщо група має тисячі учасників», – йдеться у повідомленні.

Засновники сподіваються, що голосові чати змінять тип спілкування і загалом те, як люди спільно працюють у мережі.

Сховище даних

Крім того, користувачі тепер матимуть можливість обирати місце для завантаження даних програми. Приміром, якщо пам’ять в телефоні заповнена, то дані можна буде зберігати на карту пам’яті SD.

Анімація та наліпки

Також розробники додали нові плавні анімації для лічильників повідомлень, пришвидшили завантаження наліпок та додали свіжі анімовані емодзі.

Редагування

Відкрилися і нові можливості редагування. Користувачі Android тепер можуть змінити надіслане фото без повторного надсилання.

За словами засновників, багато нововведень в Telegram – це втілені пропозиції та ідеї користувачів, тому вони запустили платформу для пропозицій та повідомлень про помилки.

Раніше ми розповідали, що платформи Telegram та Вконтакте внесли до списку піратських ресурсів ЄС через поширення нелегального контенту та порушення авторських прав.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь