Спецпроєкти

Святкування вдома та вакцина під ялинку: як українці зустрінуть Новий рік


Фонд «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) провели загальнонаціональне опитування. У ньому дізнавалися, як українці зустрічатимуть Новий рік та чого очікують від 2021.

Про це повідомили на сайті фонду.

Профінансувало опитування Посольство Королівства Нідерландів у межах проєкту МАРТА.

У ході дослідження методом face-to-face опитали 2004 жителів віком від 18 років у 131 населеному пункті України. Статистична похибка не перебільшує 3,3%.

Де українці зустрічатимуть Новий рік?

Згідно з даними дослідження, 81% українців планують зустріти 2021 рік вдома. Якщо порівнювати з 2018 або 2019 роком, то кількість респондентів, які проведуть Новий рік вдома, збільшилася на 14%. Водночас кожна п’ята молода людина планує святкувати в компанії друзів, у той час як люди віком 60+ здебільшого зустрічатимуть рік бика перед телевізором, а 6% не святкуватимуть взагалі.

Від кого хочуть отримати подарунок?

Дід Мороз залишається найзатребуванішим дарувальником на Новий рік, його чекають майже 28% опитаних. Отримати подарунок від Святого Миколая мріють 14,3% українців, а від Санти Клауса – лише 2%

Що хочуть отримати під ялинку?

71, 5 відсотків українців хочуть отримати в подарунок здоров’я, 39,5 % «мир у країні», а 22% лад у сім’ї та розуміння близьких. Бажання отримати в подарунок гроші зрівнялося із хорошими стосунками в родині. 18% українців у 2021 році мріють отримати хорошу роботу і лише 8% – кохання та цікаві подорожі. Завершує топ подарунків вакцина від коронавірусу, про неї мріють 5% опитаних.

Чи почуваються українці щасливими?

Попри економічні негаразди та епідемію коронавірусу, більшість українців все ж почувалися щасливими 2020 рок: 8,5 % дуже щасливими і 45,5 % переважно щасливими.

Раніше ми розповідали про те, що в мережі розпочалася трансляція польоту Санта Клауса. На тлі інших літальних апаратів змодельовані санчата дідуся виділяються характерною назвою «Red nose» та бортовим номером «Ho-Ho-Hо».

 

 

 

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь