Спецпроєкти

Україна закупить 1,9 мільйона доз вакцини проти COVID-19


Міністерство охорони здоров’я уклало контракт про закупівлю вакцин з фармацевтичним підприємством АТ «Лекхім». Йдеться про 1 913 316 доз за ціною 504 грн за дозу. Україна надаватиме вакцини безкоштовно тим, хто має критичний ризик інфікування, та тим, хто виконує критичні функції у боротьбі з пандемією.

Про це повідомили на офіційнійному сайті Офісу президента.

Перемовини з найбільшою китайською компанією з виробництва вакцин Sinovac Biotech велися з вересня цього року.

«Головне, що ми провели дуже активну багатомісячну переговорну роботу й отримали конкретний результат. У короткий термін почнемо масштабну державну програму вакцинації. Нам украй потрібно захистити найбільш “ризиковані” соціальні групи, і держава точно виконає це завдання», – наголосив  Президент.

Sinovac Biotech (CoronaVac) – інактивована вакцина, яку випускають відразу у шприці. Проведені клінічні випробування показали ефективність препарату до 97%. Вакцину постачатиме українським фармацевтичним підприємством АТ «Лекхім», яке є єдиним уповноваженим представником виробника в Україні.

У січні наступного року планується отримати дозвіл на застосування препарату в Китаї. Після цього звідти в Україну протягом 30 днів доставлять перші 700 тисяч доз. В іншому випадку держава отримає вакцину від одного з компетентних органів Сполучених Штатів Америки, Великої Британії, Швейцарської Конфедерації, Японії, Австралії, Канади, Ізраїлю, Індії, Мексики, Бразилії або за централізованою процедурою компетентним органом Європейського Союзу.

Таке постачання жодним чином не стосується механізму COVAX, за яким нашій країні гарантовано отримання 8 мільйонів доз препарату безкоштовно.

Раніше ми розповідали, що Кабмін пропонує підвищити штрафи за порушення самоізоляції

 

 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь