Спецпроєкти

Топ-10 фільмів для сім’ї на Різдво


Тепла ковдра, гаряче какао, спалахи гірлянди на ялинці – до  перегляду новорічного кінофільму готові! Щоб ви могли насолодитися атмосферою свята та не ламати голову, що ж подивитися, ми підготували для вас 10 різдвяних фільмів, які допоможуть створити затишок.

«Відпустка за обміном» (2006)

Ця легка мелодрама розповідає про двох героїнь, які після зради коханих вирішили змінити своє життя. 

Аманда Вудс (Кемерон Діаз) – успішна продюсерка на телебаченні, яка має все, крім справжнього кохання. Айріс Сімпкінс (Кейт Вінслет)– британська журналістка, яка веде власну колонку в газеті та щодня спостерігає, як чоловік її мрії віддає своє серце іншій.

Усе змінилося одного дня, коли героїні вирішили відволіктися від проблем та поїхати далеко від дому. Вони знаходять одна одну в інтернеті та домовляться позичити одна одній власний будинок. І все це відбувається на Різдво.

«Щасливого Різдва» (2019)

Чудова романтична комедія із зіркою «Гри Престолів» Емілією Кларк у головній ролі.

Навіть за лічені хвилини до Нового року Кейт продовжує марніти та вплутуватись у неприємності. Вона мріє стати співачкою, проте працює ельфом у магазині різдвяних прикрас та подарунків. Вона самотня, а єдиною її подругою є пляшка алкоголю. В один зі звичайних днів, наповнених халепами, Кейт зустрічає Тома (Генрі Голдінг). Не звернувши на нього увагу, вона повертається до свого похмурого життя. Та потім вона зустрічає його ще раз і ще раз – поступово її життя починає наповнюватися кольорами.

«Вартові легенд» (2012)

Мульфільм розповідає нам про чотирьох знайомих всім з дитинства героїв/-нь: Санта Клауса, Великоднього кролика, Зубну Фею та Піщану людину – тут вони охоронці дитячих снів. Проте раптово з’являється злий дух, який хоче вкрасти дитячі мрії та змінити їх на жахи. Він хоче переконати дітей, що охоронців снів не існує та заволодіти дитячими серцями. На допомогу охоронцям обрано юного духа зими – Крижаного Джека.

«Пережити Різдво» (2004)

Мільйонер Дрю Летам завжди мріяв про родину. І коли він приїхав у будинок, де минуло його дитинство, щоб позбутись усіх образ та почати рік із чистого аркуша, нові господарі дому сплутали його зі злочинцем. Таке невдале знайомство врешті-решт привело Дрю до ідеї «купити» цю родину на деякий час. Адже новорічні свята – це час для тепла та любови близьких людей. 

«Чотири Різдва» (2008)

Американська комедія про те, як за один день закоханій парі потрібно побувати в чотирьох місцях.

Бред і Кейт завжди зустрічають Різдво далеко від дому, проте цього разу доля вирішила інакше: літаки не доставлять пару до обраного місця, та ще й вони раптово потрапили в об’єктив журналістів, і тепер їхні родини точно знають, що вони зможуть до них приїхати. До речі, і його, і її батьки розлучені, тому їм потрібно відвідати кожну родину окремо.

«Родина напрокат» (1997)

Мати-одиначка, яка виховує доньку та мріє про нове життя у власному будинку, знайомиться із самотнім бізнесменом на ім’я Сем, якому дуже необхідно підписати діловий контракт. Проте його партнер навряд чи погодиться на це, адже він вкрай серйозно ставиться до сімейних цінностей. Документи не підпишуть, якщо Сем не переконає його, що він теж сім’янин. Тому Сем пропонує новій знайомій вдати родину. Проте в потоці фальшивих почуттів з’являються справжні. 

«Любіть Куперів» (2015)

Ще одна чудова комедія про те, як інколи нелегко уживатися родині під одним дахом. Купери – велика сім’я, у якій аж чотири покоління, але які дуже рідко бачаться. Саме тому було вирішено провести Різдво разом. Проте мрії про ідеальне свято похитнуться, коли родина збереться разом.

«Вісім жінок» (2002)

Французький фільм, дія якого відбувається в 1950-ті роки. Різдвяного вечора в будинку збирається велика родина. Проте свято зупинилося, коли відбулася страшна подія: у спальні було знайдено тіло чоловіка, господаря будинку. Поліцію чекати не варто, адже хтось перерізав телефонний кабель, а ворота будинку завалено снігом. Вісім жінок, які опинилися зачинені разом, починають розслідування цього злочину. Вони перелякані, адже знають, що  вбивця серед них, і у кожної з них є мотив. 

«Янгол по сусідству» (2012)

Історія розповідає нам про маленьку дівчинку, яка живе зі своєю мамою та мріє про повну родину. Після того, як у школі їй дали завдання написати твір на тему «Моє неможливе різдвяне бажання», дівчинка помічає, що діється щось незвичайне: її бажання починають здійснюватися. Вона переконана, що це все відбувається завдяки таємничій жінці, яку вона вважає янголом.

«Загублене Різдво» (2011)

Маленький хлопчик Гус не хоче, щоб батьки залишали його. Тому він вирішує сховати ключі від машини. Якби ж він знав, що це призведе до страшної трагедії: батьки Гуса загинули в автокатастрофі. 

Відтоді минув уже рік, і от знову наближається Різдво, але хлопчик все досі чекає на батьків та вірить у диво. Раптово в місті з’являється незнайомець без пам’яті, який знає тільки те, що в нього на курточці написано Ентоні. Виявляється, незнайомець володіє надзвичайною силою: коли він доторкається до людини, то бачить, що саме вона загубила та як це віднайти. Можливо, він і допоможе маленькому Гусу?

Авторка: Стефанія Іоффе

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь