Спецпроєкти

Україна опинилася в «десятці країн» з найгіршою реакцією на пандемію


Експерти оцінили дії майже сотні світових держав за шістьма критеріями, щодо реакції на пандемію COVID-19. Україна увійшла до десятки країн з найгіршим результатом.

Про це повідомляють The Lowy Institute.

Дослідження провів австралійський аналітичний центр The Lowy Institute. Вони оцінили дії майже сотні світових держав за кількістю підтверджених випадків, статистикою смертности, а також за показником тестування. 

«У сукупності ці критерії вказують на те, наскільки добре чи погано країни впоралися з пандемією», – йдеться у звіті дослідження. 

Найкращою у світі реакцією на пандемію визнали дії Нової Зеландії. Країні вдалося протидіяти поширенню COVID-19 завдяки закриттю кордонів, локдауну та масовому тестуванню. Поруч з Новою Зеландією рейтинг очолили В’єтнам, Тайвань, Таїланд, Кіпр, Руанда, Ісландія, Австралія, Латвія і Шрі-Ланка. 

Водночас найгіршу відповідь на пандемію коронавірусу зафіксували у Бразилії, вона опинилася на 98-й сходинці рейтингу. До десятки країн, заходи яких були найслабші, також увійшли Мексика, Колумбія, Іран, США, Болівія, Панама, Оман, Україна та Чилі. 

Китай до рейтингу не включили через відсутність загальнодоступних даних про тестування. 

Раніше ми розповідали, що Євросоюз побив рекорд у «зеленій енергетиці». 2020 року у Європі виробили більше електроенергії від відновлюваних джерел, ніж у копальнях. 

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь