Спецпроєкти

У ЄС розглядають нові правила для мандрівників: що зміниться?


Європейська комісія хоче ввести нові правила для мандрівників, які в’їжджають у країни Європейського Союзу. 

Про це повідомляє пресслужба Єврокомісії.

Хочуть обов’язково ввести карантин і тестування.

Через появу нових штамів коронавірусу, щоб уникнути закриття кордонів, Європейська комісія вирішила вжити жорсткі заходи. Зміни стосуватимуться тих, хто подорожує до ЄС з важливих причин, громадян ЄС та тих, хто має право на проживання у країнах-членах ЄС, а також членів їхніх сімей. 

Тестування

Країни ЄС повинні вимагати тестування, проведене впродовж 72 години до вильоту, і мати при собі негативне підтвердження ПЛР на COVID-19.

Самоізоляція

Окрім обов’язкового тестування, країни можуть вводити самоізоляцію до 14 діб, повторний ПЛР-тест та відстеження контактів. 

Винятки можливі, якщо ці вимоги будуть перешкоджати самій меті подорожі. 

Подорожі до країн, де виявлені нові штами вірусу

Країни ЄС повинні вводити заходи безпеки для мандрівників, зобов’язуючи їх самоізолюватися, а також відстежувати їхні контакти протягом 14 днів. Вони мають пройти додаткові тести до або після прибуття.

«Ситуація в Європі з новими варіантами змусила нас приймати важкі, але необхідні рішення. Нам потрібно зберігати безпеку та перешкоджати несуттєвим подорожам. Сьогодні ми пропонуємо нові заходи щодо подорожей ЄС. Ми продовжимо координацію у 27. Це єдиний спосіб досягти успіху», – написала у своєму твітері голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн. 

Раніше ми розповідали, що Євросоюз побив рекорд у «зеленій енергетиці». У 2020 році у Європі виробили більше електроенергії від відновлюваних джерел, ніж у копальнях.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь