Спецпроєкти

Новий розіграш від тіктокерів: вони показують батькам фейкові повідомлення про початок ядерної війни


Тіктокери з Британії в межах розіграшу вмикають на телевізорі своїм батькам фейкове повідомлення про початок ядерної війни. 

Про це повідомляє Daily Mail.

Що говорять у фейковому попередженні?

Молодь переривала ефір на телебаченні трансляцією фальшивого попередження BBC News про початок ядерної війни і знімала реакцію своїх батьків. 

«Це надзвичайна трансляція від BBC. Отримана інформація про можливий ядерний удар по цій країні. Рівень загрози є критичним, тобто атака неминуча», — повідомляють у фальшивому попередженні.

Один із популярних блогерів у TikTok, який має більше 250 000 підписників, зняв свою матір і її реакцію, коли її шоу було перерване фальшивим попередженням про ядерну небезпеку. Це відео переглянули 1,4 мільйона разів.

@shaunperrettRe-uploading as this didn’t get the clout it deserved! Poor mother??❤️ #foryoupage #foryou #windup #pranking #viral #fyp #blowup♬ original sound – Shaun Perrett

«Цивільним особам рекомендується залишатися в своїх будинках. Зараз в районі Лондона проводяться евакуації. Усі несуттєві телефонні лінії також тимчасово відключені. Усі автомагістралі та аеропорти закриті для військового використання», — попереджають в іншому повідомленні. 

Інший тіктокер зняв на відео свою перелякану матір, яка підбігла до вхідних дверей і вийшла на вулицю, переглянувши кліп, який показував людей, що бігали по вулиці і кричали. При цьому у відео була ніч, а на момент зйомки пранку  день.

@charliedavismagicTHE END OF THE WORLD PRANK ?☢️♬ original sound – Charlie Davis

Професорка Беатріс Хойзер, експертка з ядерної стратегії в Університеті Глазго, попередила, що ці відео можуть підхопити і сприйняти серйозно росіяни, які бачать змови скрізь. Експерти закликали користувачів соціальних мереж бути обережними, розміщуючи такі витівки в Інтернеті.

Раніше ми розповідали, що у школі на Київщині зібрали понад 10 тисяч підписів за заборону TikTok в Україні.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Теги:
Ми в Телеграмі
підписуйтесь