Спецпроєкти

У школі на Київщині зібрали понад 10 тисяч підписів за заборону TikTok в Україні


Через трагічні випадки отруєння пігулками підлітками в одній школі на Київщині зібрали понад 10 тисяч підписів за заборону соціальної мережі TikTok в Україні. Уповноважений з прав дитини Микола Кулеба підтримує цю ідею.

Про це повідомляє УНН.

Подробиці

Уповноважений з прав дитини Микола Кулеба вважає, що в Україні треба заборонити соцмережі, в яких відсутній контроль за шкідливим контентом для дітей. Подібна практика є і в інших країнах, наприклад, у США та Італії.

«Однозначно, я за заборону таких деструктивних мереж, тому що вони неконтрольовані, і питання контролю піднімалось. Але це має робити провайдер — власник TikTok має так само, як у Facebook чи Youtube, контролювати контент і не дозволяти оприлюднення деструктивного контенту. Цього як раз у TikTok і немає», — зазначив омбудсмен.

Також Микола Кулеба додав, що для заборони застосунку на законодавчому рівні потрібно подати відповідний законопроєкт. Він таких повноважень не має. 

Раніше ми розповідали, що у Боярці усунули від роботи директорку ліцею, учениця якого померла від отруєння пігулками. 16 лютого дві учениці сьомого класу академічного ліцею «Гармонія» в Боярці випили по кілька блістерів «Дротаверину». Після цього одна з дівчат померла, а іншу — ушпиталили. 

«Вони надивилися відео в TikTok на кшталт: «Випий N таблеток і подивись, що буде», — повідомили в поліції.

#bit.ua
Читайте нас у
Telegram
Ми в Телеграмі
підписуйтесь